100г вершкового масла, 300г листкового тіста
.
Пательню з товстим дном змастити вершковим маслом, посипати цукром, рівномірно посипати на дно насінинки вишкрябані з розрізаної навпіл палички ванілі.

Положити туди також половинки палички.

Почистити яблука та порізати їх на шість частин.

Затім їх щільно одна до одної вертикально виложити в пательню.


Тісто розтачати в тонку паляницю (3мм) ,діаметром трохи більшим за пательню та подірявити виделкою.
Помістити його на 5-10хв до холодильника.
Затім накрити ним яблука, загорнувши краї тіста всередину пательні.
В центрі зробити невеликий отвір.

Поставити пательню на сильний вогонь.

Через 10 хвилин, як почнуть яблука пускати сік,
помістити пательню в розігріту духовку до 200*С на 20-25 хвилин.

Готовий татін виложити на 10хв на решітку, щоби вистиг.
Затім положити на торт таріль вверх дном та перевернути.

Подають з морозивом.
.
Пательню з товстим дном змастити вершковим маслом, посипати цукром, рівномірно посипати на дно насінинки вишкрябані з розрізаної навпіл палички ванілі.
Положити туди також половинки палички.
Почистити яблука та порізати їх на шість частин.
Затім їх щільно одна до одної вертикально виложити в пательню.
Тісто розтачати в тонку паляницю (3мм) ,діаметром трохи більшим за пательню та подірявити виделкою.
Помістити його на 5-10хв до холодильника.
Затім накрити ним яблука, загорнувши краї тіста всередину пательні.
В центрі зробити невеликий отвір.
Поставити пательню на сильний вогонь.
Через 10 хвилин, як почнуть яблука пускати сік,
помістити пательню в розігріту духовку до 200*С на 20-25 хвилин.
Готовий татін виложити на 10хв на решітку, щоби вистиг.
Затім положити на торт таріль вверх дном та перевернути.
Подають з морозивом.