?

Log in

No account? Create an account
23 жовтень 2006 @ 12:10 Tarte Tatin
Для приготування торта потрібно 7-8 кисло-солодких яблук, паличка ванілі, 50г цукру, 
100г вершкового масла, 300г листкового тіста
.
Пательню з товстим дном змастити вершковим маслом, посипати цукром, рівномірно посипати на дно насінинки вишкрябані з розрізаної навпіл палички ванілі.

Положити туди також половинки палички.

Почистити яблука та порізати їх на шість частин.

Затім їх щільно одна до одної вертикально виложити в пательню.



Тісто розтачати в тонку паляницю (3мм) ,діаметром трохи більшим за пательню та подірявити виделкою.
Помістити його на 5-10хв до холодильника.
Затім накрити ним яблука, загорнувши краї тіста всередину пательні.
В центрі зробити невеликий отвір.

Поставити пательню на сильний вогонь.

Через 10 хвилин, як почнуть яблука пускати сік, 
помістити пательню в розігріту духовку до  200*С на 20-25 хвилин.

Готовий татін виложити на 10хв на решітку, щоби вистиг.
Затім положити на торт таріль вверх дном та перевернути.

Подають з морозивом.



 
Дослід
кіт
kag0r:
[User Picture Icon]
From:pani_maidan
Date:27 жовтня 2006 17:49 (UTC)
(Понюхати)
Фантастика! Дякую! Зробила годину тому - сліда не лишилося.. вірніше лишилася фотка. МОжу викласти, якщо цікаво :)

Від ліні не почистила яблука. Наступного разу це зроблю...

Питання тільки - де ви берете стручкову ваніль??? Де таке водиться???
[User Picture Icon]
From:pani_maidan
Date:08 листопада 2006 22:28 (UTC)
(Понюхати)
ну і все-таки? Де водиться стручкова ваніль????
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:07 грудня 2006 16:31 (UTC)
(Понюхати)
в магазинах:)))
[User Picture Icon]
From:pani_maidan
Date:07 грудня 2006 17:50 (UTC)
(Понюхати)
Ну наприклад, хоч один хоч в якомусь місті України. Я дійсно хочу затаритися.

В ваш рецепт пару останній разів додала мандаринки дольками - смакує супер просто. Спробуйте.