КАГОР (kag0r) wrote in ua_kyxap,
КАГОР
kag0r
ua_kyxap

Tarte Tatin

Для приготування торта потрібно 7-8 кисло-солодких яблук, паличка ванілі, 50г цукру, 
100г вершкового масла, 300г листкового тіста
.
Пательню з товстим дном змастити вершковим маслом, посипати цукром, рівномірно посипати на дно насінинки вишкрябані з розрізаної навпіл палички ванілі.

Положити туди також половинки палички.

Почистити яблука та порізати їх на шість частин.

Затім їх щільно одна до одної вертикально виложити в пательню.



Тісто розтачати в тонку паляницю (3мм) ,діаметром трохи більшим за пательню та подірявити виделкою.
Помістити його на 5-10хв до холодильника.
Затім накрити ним яблука, загорнувши краї тіста всередину пательні.
В центрі зробити невеликий отвір.

Поставити пательню на сильний вогонь.

Через 10 хвилин, як почнуть яблука пускати сік, 
помістити пательню в розігріту духовку до  200*С на 20-25 хвилин.

Готовий татін виложити на 10хв на решітку, щоби вистиг.
Затім положити на торт таріль вверх дном та перевернути.

Подають з морозивом.



 
Tags: Десерт, Тісто
Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 4 comments