?

Log in

No account? Create an account
27 жовтень 2006 @ 16:22 Салат - "Кримський оксамитовий сезон"
Зробила я його вперше ще в 90х роках минулого сторіччя. Думала, що це очевидно і на винахід не претендувала. Але ... йшли роки, я нічого подібного ніде так і не зустріла.
Тому з чистим серцем викладаю рецепт як свій, рідний :) Всім, хто пробував, дуже подобається.



Взяти:

1 великий кримський томат (рожевий, солодкий)
2-3 синіх інжирини (солодких)
Стільки ж по об`єму ялтинської цибулі, як і інжиру
Пучок синього базиліку (інші назви того ж - рехан, орегано)

Олія та спеції за смаком. Можна обійтися взагалі тільки сіллю і без олії. Пробувала це з зірою (кмин або кумін) - звичайно треба трохи потовкти, щоб пахло.

Все порізати як завгодно (як подобається - це можна зробити дуже красиво).
Перемішати, посолити і дати постояти як мінімум півгодини.

Салат - дуже дієтичний.

Звичайно найкраще все це їсти прямо в Криму. Але зараз все це є в продажу скрізь в Україні, так що зробити собі "Кримський оксамитовий сезон" ви можете де завгодно. правда, зараз в Харкові інжир продається якогось середземноморського походження - чи то єгипетського чи туніського...

Смачного!
І не забудьте поділитися враженнями!
Дослід
яка я вумна!
pani_maidan:
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:27 жовтня 2006 16:43 (UTC)
(Понюхати)
Пучок синього базиліку - базилік евгеноїдний