?

Log in

No account? Create an account
29 жовтень 2006 @ 16:40 Осетинські пироги
Дослід
равлик
lubydruz:
[User Picture Icon]
From:skammi
Date:01 листопада 2006 11:36 (UTC)

є ще варіант

(Понюхати)
Років 10 тому знав одного рецепта осетинського пирога, але на жаль вже його майже не пам"ятаю. Дуже давно не готував. Рецепт був взятий з книги "Кухня народов Кавказа" видання десь 1994-95 років. Класний такий кольоровий альбом. Десь сторінок 40-60, може хто має такий. Я, на жаль, втратив.

Так от, там цей пиріг робився з м"ясом. Тісто, до речі, можна брати й таке, як у рецепті вище. Але мені здається, що там все ж таки рецепт його був простіший: мука, вода, і погашена у оцеті сода. Але пагано пам"ятаю.

М"ясо можна брати любе, телятина, яловичина, баранина. Можливо і свинина (але в тому рецепті її не було). М"ясо потрібно НАРІЗАТИ маленькими (не більше 1-1,5 см) шматочками. Це головна умова, ніякої там автоматики. Нарізане м"ясо має дуже суперовий смак! Додати обсмажену цибулю, чорний перець і сіль і 1 яйце.

Далі на сковорідку викладається перший шмат тіста. На нього фарш. Зверху ще один шмат тіста. Края тіста треба зліпити, а у центрі пирога прорізати "конвертик" (десь 4х4). І у піч.

Здається, зотувалось воно від 30 до 45 хвилин. Важко зараз згадати.

Штука дуже смачна. А ГОЛОВНЕ - гарно зберігається, якщо брати з собою на природу, у похід, на рибалку.

Да, борошно можна брати і кукурудзяне.

Смачного!