Я вам не любий друзь! (lubydruz) wrote in ua_kyxap,
Я вам не любий друзь!
lubydruz
ua_kyxap

Осетинські пироги

Мене навчили готувати осетинські пироги.

Потрібно:
Для тіста: 1 кг борошна, 0,5 л молока, 1 яйце, 50 гр. масла вершкового, 25 гр. дріжджів, сіль, цукор по чайній ложці.
Для начинки: кругляк сулугуні (приблизно 700 грамів), листя буряка (5-6 хвостиків), 4 цибулини.

Як мені розповіли, за звичаєм готують три пироги. Ця кількість розрахована на три великі пироги, якщо схочете один, беріть усього у три рази менше, яйце, правда, залишиться одне :)

Готуємо дріжджове тісто. Підходити має десь півтори години.
Поки тісто підходить, робимо начинку: перекручуємо сулугуні на м'ясорубці, дрібно ріжемо цибулю та листя буряка. Якщо листя грубе, його можна попередньо ошпарити окропом.
Цибулю засмажити, змішати перекручений сир з різаним листям та цибулею.

Тісто розділити на три частини, на посипаному борошном столі трохи розкачати. Всередину кожної частини покласти начинку, краєчки тіста загорнути нагору та закрити. Трохи розкачати - так, щоб стало майже пласке, за розміром пательні, у якій будемо пекти пиріг. Нагорі пальцем пробити дірочку, щоб пиріг дихав. Покласти пиріг у пательню, поставити в духовку, розігріту до 200-220С. Пательню можна притрусити борошном.

Як пиріг зарум'яниться, він готовий. Намастити його зверху вершковим маслом, нарізати і їсти!

Це класичний рецепт, можна робити такі самі пироги з м'ясом, картоплею і сиром.
Tags: Сир, Тісто
Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 2 comments