?

Log in

No account? Create an account
07 листопад 2006 @ 16:37 Картопля-фрі
Вибрати великі та неушкоджені картоплини, їх помити, почистити та порізати машинкою 
або ножем на довгенькі  брусочки.

В каструлю налити води та закип"ятити, дати трохи вистигнути та всипати порізану картоплю.
Вона має постояти у гарячій воді зо двадцять хвилин.

Затім картоплю відкинути на друшляк, висипати рівномірно на полотнину та дати їх просохнути.

В чавунець з товстим дном налити олії, поставити на вогонь та добре розігріти.
Всипати картоплю та обсмажити її до золотистої шкоринки.
Обварену та просушену картоплю можна також розфасувати у 
поліетиленові пакети та заморозити для подальшого приготування картоплі-фрі.

Обсмажену картоплю виложити в тарілку, застелену паперовою серветкою.

Подалі картоплю подають як закуску чи гарнір  до других страв.
Дослід
кіт
kag0r:
[User Picture Icon]
From:jarkokozak
Date:07 листопада 2006 15:39 (UTC)

ви теж працювали в макдоналдсі?

(Понюхати)
спасибі за фотографії, а то ми б не знали, як виглядає цей піндоський овоч картопля :)

по суті: що буде, як не кидати в гарячу воду?
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:07 листопада 2006 16:21 (UTC)

обварювання крохмалю

(Понюхати)
секрет в хрумкаючій та золотистій шкірочці:)))
взагалі це не витвір "магдональДсру", він ще називається - "бельгійська картопля"
[User Picture Icon]
From:jarkokozak
Date:08 листопада 2006 11:38 (UTC)

Re: обварювання крохмалю

(Понюхати)
скоріше не обварювання, а часткове розщеплення
шкірочка, так як і на хлібі - декстрини
[User Picture Icon]
From:lotoos
Date:08 листопада 2006 09:40 (UTC)
(Понюхати)
Я кидаю картоплю в кип’яток на 2 хвилини, потім на рушник, щоб просушилася і посипаю крохмалем. Завжди картопля фрі в мене виходить хрумка и гарненького золотистого кольору.
[User Picture Icon]
From:jarkokozak
Date:08 листопада 2006 11:36 (UTC)

а з пивом..

(Понюхати)
можна приходити пробувати?