КАГОР (kag0r) wrote in ua_kyxap,
КАГОР
kag0r
ua_kyxap

Картопля-фрі

Вибрати великі та неушкоджені картоплини, їх помити, почистити та порізати машинкою 
або ножем на довгенькі  брусочки.

В каструлю налити води та закип"ятити, дати трохи вистигнути та всипати порізану картоплю.
Вона має постояти у гарячій воді зо двадцять хвилин.

Затім картоплю відкинути на друшляк, висипати рівномірно на полотнину та дати їх просохнути.

В чавунець з товстим дном налити олії, поставити на вогонь та добре розігріти.
Всипати картоплю та обсмажити її до золотистої шкоринки.
Обварену та просушену картоплю можна також розфасувати у 
поліетиленові пакети та заморозити для подальшого приготування картоплі-фрі.

Обсмажену картоплю виложити в тарілку, застелену паперовою серветкою.

Подалі картоплю подають як закуску чи гарнір  до других страв.
Tags: Другі страви, Закуска
Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 5 comments