?

Log in

No account? Create an account
14 листопад 2006 @ 14:40 Литовські цепелінай
Начинку для цепелінай можна зробити з м"яса, грибів чи домашнього сиру.
М"ясна - відварене мелене м"ясо чи печінку, обсмажити з посіченою цибулею на олії,  посолити, поперчити.
Грибна - вимочити сухі гриби, відварити, посікти та обсмажити з цибулею на олії.
Якщо робити зі свіжих грибів, то смажити їх без попереднього замочування. 
Посолити та поперчити до смаку.
Сирна - свіжий домашній сир перетерти через сито, додати подрібненого кропу чи посіченої зелені цибулі, посолити, вбити яйце.
Тісто - треба відварити в лушпині зо дві великих картоплини, натерти на терці ще шість таких картоплин.
Натерту картоплю відтиснути через марлю,  змішати з почищеною відвареною картоплею та добре розім"яти, посолити.
Юшку від проціджування сирої картоплі обережно злити, осад крохмалю висипати до тіста.

Поставити на вогонь каструлю з підсоленою водою.
Тим часом можна ліпити цепелінай.
На мокру долоню положити порцію тіста, виробити з неї овальний млинець, 
положити на  середину начинку та обережно скрутити та защипуючи, надати йому форми сигари.

Готові сигари опустити на 20-25 хвилин в окріп.
Відварені обережно вийняти за допомолгою шумовки.
Цепелінай з м"ясною та грибною начинкою подають з підливою.
Для цього шматочки сала розпустити в пательні на малому вогні та обсмажити посічену цибулю, 
залити сметаною, довести до кипіння, посолити та зняти з вогню.
Цепелінай з начинкою із сиру можна залити сумішшю сметани та взбитого яйця з посіченим кропом, посолити та запікати зо 15 хвилин в добре розігрітій духовці.
Можна також їх обсмажити на олії, затім змастити сметаною та запекти в духовці.
Дослід
кіт
kag0r: