КАГОР (kag0r) wrote in ua_kyxap,
КАГОР
kag0r
ua_kyxap

Капусняк з пшоном

300г телятини порізати на шматочки, промити, залити водою, дати закипіти,
знову промити, залити водою (3л), вкинути корінчик петрушки і салери, листок лавру, поставити варитися.
Коли м"ясо звариться, всипати 3-4 порізаних картоплини.

Як картопля стане м"якою, всипати дві склянки промитої квашеної капусти.

Коли капуста майже звариться, всипати 2 ложки пшона.

Тим часом розтопити ложку смальцю та обсмажити на ньому дрібно посічену цибулину.

Коли капуста та пшоно зваряться, влити пів-склянки сметани кімнатної температури,
розколотити та дати покипіти декілька хвилин.

Затім всипати пів-чайної ложки товченого кміну, декілька шматочків червоного гострого перцю
та посіченої зелені кропу і петрушки.
Якщо треба то досолити до смаку.

Зняти з вогню та дати настоятися під кришкою з десяток хвилин.
Якщо до вподоби, влити до тарілки трішки оцту до смаку.
Tags: Крупи, М'ясо та лівер, Овочі, Перші страви, Сметана
Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 2 comments