?

Log in

No account? Create an account
09 грудень 2006 @ 16:25 Весільний борщ
Весільний борщ готують на телячому кістковому бульйоні.
В проціджений киплячий бульйон всипати порізані кубиками моркву та картоплю, 
положити лавровий лист та чорний перець.

Через 5хв всипати шатковану капусту.

Окремо  відварити попередньо замочену білу квасолю.

Також окремо зварити до напівтвердості столовий буряк.
Затім його почистити та порізати соломкою.
Розтопивши смалець на пательні та вливши томатного соку, спасерувати буряк під кришкою.

Окремо обсмажити на смальці посічену цибулину.

Коли капуста звариться, всипати пасерований буряк, відварену квасолю, влити домашньої сметани.
Перемішати, дати закипіти, посолити до смаку, всипати смажену цибулю та зняти з вогню.

До столу борщ подають у високих чашках чи горнятах, посипавши зеленим кропом разом  з  пампушками.
Дослід
кіт
kag0r:
[User Picture Icon]
From:pani_maidan
Date:09 грудня 2006 14:38 (UTC)
(Понюхати)
А чого весільний? Моя баба завжди так борщ готувала. Я не знаю, звідки вона взяла рецепт, на Слобожанщині це нетипово класти квасолю в борщ.
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:09 грудня 2006 14:49 (UTC)
(Понюхати)
бо такий борщ подають на весіллі в Зах.Україні
[User Picture Icon]
From:jarkokozak
Date:09 грудня 2006 15:42 (UTC)
(Понюхати)
в тебе хороший посуд і чисто на кухні
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:09 грудня 2006 15:55 (UTC)
(Понюхати)
розсмішив:)))
[User Picture Icon]
From:aritmija
Date:09 грудня 2006 20:15 (UTC)
(Понюхати)
кухні не видно
[User Picture Icon]
From:sbks
Date:10 грудня 2006 00:08 (UTC)
(Понюхати)
Не буде кайфу без товченого в салі часника.
Квасоля - влучно.
Ще в Україні є така підтирка з червоного гострого перцю. Сьогодні можна замінити домашньою аджичкою (трошки, на кастрюлю - чверть ч.л.). Аджика повинна бути тільки справжньою абхазською апарпил.
І тоді Вам буде Щастя.
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:15 грудня 2006 16:16 (UTC)
(Понюхати)
затірка мабуть...бо підтирка це трішки не теє%)))
часник та гострий перець до весільної страви - ні, треба брати до уваги загал.
це можна використовувати тільки при індивідуальному споживанні, і гірчиця та цибуля в мене також йде до борщу на ура,
особливо зимою.
[User Picture Icon]
From:sbks
Date:18 грудня 2006 16:57 (UTC)
(Понюхати)
І все ж.
Загалу буде класно.
Підтирка - жаргон.
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:23 грудня 2006 13:27 (UTC)
(Понюхати)
весілля - масове міроприємство, відповідно і страви підбирають до місцевих традицій:))