?

Log in

No account? Create an account
13 грудень 2006 @ 09:07 Свято наближається
пропоную смачний торт на свята!

Сирник(Sernik gotowany)

Робимо тісто. Норма подана на малу порцію, тобто малу круглу форму для випічки. Хочете спекти велику порцію – помножте всі складники на 2.

Отже: 2 яйця і 0,5 скл. цукру міксуємо на парі(каструля/миска в каструлі з киплячою водою), поки маса не збільшиться десь в три рази, стане білою і гарячою. Потім ставимо каструлю/миску в каструлю з холодною водою і збиваємо масу далі. У охолоджену(!!!) масу додаємо 0,5 скл. крохмалю з 1 ст.л. пшеничного борошна, 1 чайною ложкою порошку до печива і 0,5 пачки маргарину(попередньо розтопленого та охолодженого!!!), все разом збити і влити до форми змащеної маргарином та посипаної тертою булкою(або борошном).

Печемо близько 20-30хвилин при температурі 170 градусів С.

Потім пляцок охолодити і перерізати на три частини(отримуємо три коржі).
 

Сирний крем. А тут порція на велику форму для випічки. Захочете спекти маленький сирник – сміливо поділіть ці складники надвоє. (Я завжди печу великий торт)

Беремо 1 кг білого сиру і перекручуємо цей сир зо два рази на машинці(тепер в магазинах продається сир у пластмасових відерцях, і його не потрібно перекручавати, тому його й рекомендую). Міксуємо 2 яйця з 1 скл. цукру, і додаємо до сиру. Можна також додати ванільний запах – то вже вам і вирішувати.

Цю масу перекладаємо у каструлю, ставимо на вогонь. Помішуємо, аж поки почне кипіти. Потім влити туди суміш із приблизно 200грамів сметани і ½ пачки молочного киселю(budyń польською) і знову закип´ятити.

Тепер можна використати ту саму форму, в якій ми пекли тісто.

Гарячий сир кладемо на коржі(ну, корж, 1/2 гарячої сирної маси, накриваємо другим коржем, накладаємо другу частину сирної маси і зверху – третій корж; можна також сирну масу поділити на 3 частини, тоді третій корж можна буде покрити сиром.)

Тепер нехай цей торт схолоне, а тим часом можна зайнятися іншими домашніми справами, up to you :-)

Зверху пропоную полити торт помадкою. Я роблю її так: по 4 ложки молока, цукру і какао(краще з чубом) змішую і варю.

 

Певно скажете, що забагато роботи біля такого сирника.

Але... варто! Найкраще смакує в колі близьких і коханих :-)
Дослід
:)
kahvikai: