?

Log in

No account? Create an account
21 грудень 2006 @ 13:53 Лагман
З вечора треба замісити круте тісто.
Дати йому постояти з годину в теплому місці та поставити затім на ніч до холодильника.
Для приготування тіста потрібно;
1 кг борошна
2 яйця
250-300мл підсоленої води
1 ложку солі
На ранок тісто вийняти з холодильника, дати йому прогрітися до кімнатної температури, розім"яти та залишити ще на декілька годин.

Затім розтачати в корж, порізати його на смужки, які розтачати в ковбаски, діаметром 1см.

Кожну ковбаску ретельно змастити олією, переложити до миски, яку накрити кришкою 
та помістити до холодильника на одну ніч.

На ранок тісто вийняти з холодильника, дати йому нагрітися та розтягнути його руками 
в два - три прийоми в залежності від крутості тіста.
Затім намотавши 2-3 нитки тіста на руку, треба його змотуючи поступово  з руки, 
відбити об стіл та розтягуючи другою рукою.
Воно стане довшим та тонкішим.

Відбите тісто треба опустити в киплячу воду, як тільки закипить, 
вийняти його друшляком та занурити в холодній воді, затім промити та висипати до тарілки.
Перед тим, як тянути тісто, поставити на вогонь каструлю з підсоленою водою.

Далі треба приготувати до лагману м"ясо та овочі.
Добре розігріти в чавунці олію, всипати дрібно порізану телятину та смажити на середньому вогні.
Тим часом почистити та порізати цибулю, моркву, буряк, солодкий перець, помідори, часник, зелень.
Коли м"ясо підрумяниться, всипати послідовно цибулю, моркву, буряк, перець, помідори.

Все добре обсмажити, накрити кришкою та тушкувати на малому вогні ще пів-години.
Потім вкинути зелень, часник, трохи гострого червоного перцю, поперчити та посолити.
Дати ще потушкуватись 10 хвилин.
На 500г м"яса потрібно;
200мл олії
2 цибулини
2 морквини
2 сол. перці
1 бурячок
1 головку часнику
5 помідор
Готове м"ясо з овочами виложити на тісто та подати до столу.
Якщо до вподоби, то подають з  часниковою підливкою.
Для цього в киплячу олію вичавлюють декілька зубків часнику, 
всипають подрібненної зелені, гострого червоного перцю та перемішують.
Затім підливкою поливають лагман.

Дослід
кіт
kag0r:
[User Picture Icon]
From:odin_1
Date:21 грудня 2006 12:19 (UTC)
(Понюхати)
Чудово, давно хотів подивитись як готують лагман з лапшею, яку відбивають власноруч. Але сам процес (механізм) відбивання не дуже зрозумів:(((( Може трошки розповісте про сам цей процес для чаників:)??
[User Picture Icon]
From:jarkokozak
Date:21 грудня 2006 15:10 (UTC)
(Понюхати)
що дає відбивання?
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:22 грудня 2006 09:54 (UTC)
(Понюхати)
тісто стає тонкішим та довшим
[User Picture Icon]
From:jarkokozak
Date:22 грудня 2006 10:37 (UTC)
(Понюхати)
а смачнішим?
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:22 грудня 2006 11:36 (UTC)
(Понюхати)
це залежить від власних фантазій%)))