КАГОР (kag0r) wrote in ua_kyxap,
КАГОР
kag0r
ua_kyxap

Лагман

З вечора треба замісити круте тісто.
Дати йому постояти з годину в теплому місці та поставити затім на ніч до холодильника.
Для приготування тіста потрібно;
1 кг борошна
2 яйця
250-300мл підсоленої води
1 ложку солі
На ранок тісто вийняти з холодильника, дати йому прогрітися до кімнатної температури, розім"яти та залишити ще на декілька годин.

Затім розтачати в корж, порізати його на смужки, які розтачати в ковбаски, діаметром 1см.

Кожну ковбаску ретельно змастити олією, переложити до миски, яку накрити кришкою 
та помістити до холодильника на одну ніч.

На ранок тісто вийняти з холодильника, дати йому нагрітися та розтягнути його руками 
в два - три прийоми в залежності від крутості тіста.
Затім намотавши 2-3 нитки тіста на руку, треба його змотуючи поступово  з руки, 
відбити об стіл та розтягуючи другою рукою.
Воно стане довшим та тонкішим.

Відбите тісто треба опустити в киплячу воду, як тільки закипить, 
вийняти його друшляком та занурити в холодній воді, затім промити та висипати до тарілки.
Перед тим, як тянути тісто, поставити на вогонь каструлю з підсоленою водою.

Далі треба приготувати до лагману м"ясо та овочі.
Добре розігріти в чавунці олію, всипати дрібно порізану телятину та смажити на середньому вогні.
Тим часом почистити та порізати цибулю, моркву, буряк, солодкий перець, помідори, часник, зелень.
Коли м"ясо підрумяниться, всипати послідовно цибулю, моркву, буряк, перець, помідори.

Все добре обсмажити, накрити кришкою та тушкувати на малому вогні ще пів-години.
Потім вкинути зелень, часник, трохи гострого червоного перцю, поперчити та посолити.
Дати ще потушкуватись 10 хвилин.
На 500г м"яса потрібно;
200мл олії
2 цибулини
2 морквини
2 сол. перці
1 бурячок
1 головку часнику
5 помідор
Готове м"ясо з овочами виложити на тісто та подати до столу.
Якщо до вподоби, то подають з  часниковою підливкою.
Для цього в киплячу олію вичавлюють декілька зубків часнику, 
всипають подрібненної зелені, гострого червоного перцю та перемішують.
Затім підливкою поливають лагман.

Tags: М'ясо та лівер, Овочі, Перші страви, Тісто
Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 5 comments