?

Log in

No account? Create an account
21 грудень 2006 @ 17:13 якщо тістечка безе зробити з какао...
виходить несподіваний результат: верх хрусткий і тонкий, як мереживо, серединка пухка. класичні безе, що продають у крамницях на смак просто солодкі, їх немов чистий цукор їси - нецікаво. а ця штука настільки нетипова! вигадала сама шляхом дитячих експериментів і любила пекти, поки була школяркою.

1. збиваємо пару яєчних білків. добре збиваємо, поки можна буде чашку перевернути і вони не литимуться і не ворухнуться! тільки після цього можна додавати цукор і збивати повторно. якщо ви все зробили як слід, після додавання цукру білки не стануть рідкішими. додаємо також і ложку какао-порошку.
2. беремо папір, промащуємо його маслом. папір кладемо на лист, викладаємо крем ложкою і
3. ставимо в духовку на найменший вогонь. відкривати і перевіряти можна - ножем акуратно спробуйте пробити стінку тістечка, якщо вона затверділа, вже можна виймати.

найпроблемніший момент - а) знайти найкращу температуру випікання, за якої тістечка спечуться найшвидше; б) запобігти прилипанню тістечка до паперу. якщо вам вдасться вдосконалити рецепт на зазначених етапах, людство вам подякує.
Дослід
fish_ua: