?

Log in

No account? Create an account
22 грудень 2006 @ 14:32 Варіації на тему "котлета по-Київськи"
Взагалі-то від "по-Київськи" у цьому рецепті лише технологія, тобто начинка. Бо, як відомо, за класичним рецептом треба брати гарне філе з грудки, а в якості начинки -- чисте коров'яче масло. Але що робити, якщо кортить щось з'їсти саме такого, а замість філе у холодильнику лише ніжки.

Нічого. Згодиться. Спочатку зробимо начинку. Грамів 50-70 масла, трішки зелені, 1-2 зубчики часнику, трішки твердого сиру. (Але можна робити різні варіанти, наприклад масло з вареним жовтком та грибами і т. ін.) Все це подрібнюємо в блендері, формуємо за розміром та формою щось подібне до ялинкової шишки та відправляємо до морозильника.






З ніжок знімаємо шкіру, розрізаємо, убираємо жили, та важким ножем частково відрубуємо кістку, так щоб залишилася її нижня частина у місці з'єднання з м'ясом





Добряче відбиваємо та починаючи з краю загортаємо начинку, по можливості так, щоб вона знаходилась у самому центрі сформованої котлети.
Колету занурюємо у сбите яйце, потім в борошно, потім знов у яйце і наостанок у паніровочні сухарі. Таким чином ми надійно перекриваємо усі можливі виходи назовні для начинки, бо ніжка -- це не грудка, м'яса у ній небагато і тому добре заховати начинку важко.





Тепер гарненько обсмажуємо з обох боків у великій кількості олії на повному вогні, та ще трошки потримаємо у пательні під кришкою на малому вогні. Як бачимо, все вдалося -- начинка залишилася всередині.





Смачного
Дослід
odin_1:
[User Picture Icon]
From:odin_1
Date:22 грудня 2006 15:09 (UTC)
(Понюхати)
Так і знав, що забув щось. Звичайно ж посолити та додати перчику (або ще чогось зі спецій, що пасує до курятини). І звичайно ж перед тим, як загортати начинку.