?

Log in

No account? Create an account
27 грудень 2006 @ 17:55 Телятина, запечена у фользі
Для приготування треба вибрати шматок м"якоті вагою біля 500г.
Її треба почистити від плівок,  жилок, промити та витерти серветкою насухо.
Шматки м"яса більшої ваги не варто брати, бо може не пропектися всередині.

Ножем зробити декілька прорізів, в які встромити зо два зубчики часнику.
Цього буде достатньо для надання приємного аромату.

Приготувати ложку суміші з солі, чорного та білого перцю і меленого розмарину.
Цією сумішшю натерти телятину.

Вистелити на столі подвійний шар фольги, на який виложити в декілька рядочків тоненькі смужки підчеревини, 
положити поверх два лаврових листки.

Положити поверх телятину та покрити її зверху смужками підчеревини.

Ретельно загорнути м"ясо у фольгу та положити його на годину до холодильника, щоби промаринувалося.

Затім помістити його в розігріту до 220*С духовку на пів-години.
Подалі температуру понизити до 180*С та запікати ще протягом однієї години.

Готове м"ясо порізати на порційні шматочки.

Подавати до столу з тушкованими чи моченими яблуками та відвареним рисом.
Дослід
кіт
kag0r:
[User Picture Icon]
From:jarkokozak
Date:27 грудня 2006 16:24 (UTC)
(Понюхати)
а я з часничком запікаю свинятину..
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:27 грудня 2006 17:16 (UTC)
(Понюхати)
я також, але з грибочками:))0
[User Picture Icon]
From:iamyurkas
Date:27 грудня 2006 22:31 (UTC)
(Понюхати)
Розмарин потім відчувався?
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:28 грудня 2006 13:24 (UTC)
(Понюхати)
так
але не виділявся
[User Picture Icon]
From:iamyurkas
Date:28 грудня 2006 13:27 (UTC)
(Понюхати)
Мені чомусь здалось, що мав згоріти, але я засумнівався. Дякую, буду в курсі.
[User Picture Icon]
From:anzey
Date:28 грудня 2006 08:16 (UTC)
(Понюхати)
Ммммммммммммм...
В мемориз !
[User Picture Icon]
From:odin_1
Date:28 грудня 2006 16:05 (UTC)
(Понюхати)
смакота, що й казати. Мабуть це трошки виручить нас з дружиною на наш, - так сталося, - малобюжетний Новий Рік: шампанське та холодні закуски і досить. але зараз не про це.

2 питаннячка:

1. Здається це найкраще смакує холодним, якщо на з гарніром їсти, а як закуску?

2.куди підчеревинка поділася? Або я не розгледів її на фото готового блюда, або проковтнули нетерплячі дегустатори:))??? І як вона взагалі смакує? Мабуть під фольгою м*якенька залишається?
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:29 грудня 2006 13:46 (UTC)
(Понюхати)
можна і холодним з хріном, можна і гарячим з гарніром, поливши розігрітим соком.
підчеревину можна окремо пустити в діло - засмажити та з гірчицею і "зеленним змієм":)))