КАГОР (kag0r) wrote in ua_kyxap,
КАГОР
kag0r
ua_kyxap

Печеня «Свинина в горщечку з грибами»

Для приготування потрібно (з розрахунку на порцію) ;
свинина - 80г
пів-цибулини
пів-морквини
три картоплини
ложка відвареної білої квасолі
лавровий листок
3-4 горошини чорного перцю
два зубчики часнику
печериці - 2 шт.
ложка вершкового масла
ложка борошна
салера, олія, сіль


На дно горщечка положити лавровий листок, перець, часник,
два шматочки кореня салери, моркву - порізану кубиками.

М"ясо порізати на шматочки та обсмажити в олії до золотистої шкоринки.

Всипати його до горщечка.

Всипати ложку відвареної квасолі.

Картоплю порізати дольками та обсмажити в пательні до золотистої шкоринки.

Всипати її до м"яса та все посолити.

Почистити гриби та цибулю, порізати їх скибками і спасерувати.

Всипати їх до горщечка.

Розтопити масло в пательні, всипати борошно.

Ретельно розмішати, щоби не було грудочок.

Мішаючи, влити окропу стільки, щоби густина соусу була як у сметани.

Вилити соус до горщичка.

Влити туди окропу, щоби покрило.

З борошна та води замісити тісто.

Розтачати з нього паляничку, якою заліпити отвір горщичка.

Помістити його в розігріту до 220*С духовку.
Готувати біля пів-години, як кришка з тіста почне румянитись - значить готово.

До столу страву подають з соленими овочами.
Tags: Борошно, Вершкове масло, Гриби, М'ясо та лівер, Овочі, Перші страви
Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 3 comments