?

Log in

No account? Create an account
20 січень 2007 @ 18:25 Кутя
Дві склянки маку треба запарити в теплій воді.
Затім його добре розтерти макогоном в макітрі, щоби пустив "молочко".

500г піханої (лущеної) пшениці просіяти.  

Добре промити та відварити.

Всипати її до розтертого маку.

Склянку лущених волоських горіхів прожарити на гарячій пательні.
Затім їх розтовкти за допомогою скалки та всипати до макітри.

Півтори склянки цукру розвести теплою водою та влити до куті.
Також можна влити трохи меду, але краще його подавати окремо. 
Тоді кутю можна зберігати декілька днів в холодномі місці і вона не прокисне.
Дослід
кіт
kag0r:
[User Picture Icon]
From:lotoos
Date:22 січня 2007 10:39 (UTC)
(Понюхати)
Така як в мене дома, навіть макітра подібна :-)
From:uka_didych
Date:22 січня 2007 20:39 (UTC)
(Понюхати)
А в нас трха інакше. Цукру лише трішки, до маку - так легше розтирати, а даємо розігрітий до рідкого стану мед. І саму кутю не варимо як звично, а в духовці. А ще обов'язково даємо родзинки пропарені, а часом і вишні з конфітури.