КАГОР (kag0r) wrote in ua_kyxap,
КАГОР
kag0r
ua_kyxap

Заливна риба

Річкову рибу почистити від луски, видалити нутрощі, зябра та очі, відрізати голови і все ретельно промити в холодній воді.



Переложити рибу  та голови в баняк, положити туди також корінь петрушки, цибулину в лушпині, декілька лаврових листків, 6-8 зерен чорного перцю, залити водою та поставити на вогонь.

Варити на дуже малому вогні до години, знімаючи піну, в кінці посолити.
Затім рибу вийняти з росолу , залишивши голови та варити їх ще з годину, рідина має уваритися не менше як в два рази.
Також можна вкинути відходи від розборки, хвіст, плавці, хребет.
Затім попробувати росіл на клейкість, вмочені пальці  - вони мають "клеїтися", 
значить холодець застигне гарантовано.
Якщо міцність слабенька, прийдеться використати желатин.
Росолу треба дати відстоятись та  процідити через марлю.

Тим часом рибу розібрати на шматочки, видаливши кісточки, плавці та шкіру.





Виложити шматочки м"яса у велику таріль, 
положити поверх декілька гілочок петрушки та залити рибним росолом.
  
Винести холодець в прохолодне місце для застигання.

До заливної риби подається тертий хрін.

Tags: Закуска, Риба та морепродукти
Subscribe

  • Артишоки начинені | Carciofi ripieni

    В їжу використовують недостиглі м'ясисті суцвіття. В підготовлених "шишках" відрізають хвостики. Взявши її в руку хвостиком догори,…

  • Збірна солянка

    Для приготуванння м'ясної солянки потрібно відварити шматок телятини. Для цього в каструлю положити шматок м'яса, цілу цибулину, декілька…

  • Галицькі сардинки

    Перша весняна риба, яка масово починає ловитися - це верховодка. Дуже смачна в кулінарному плані. Свіжовиловлену рибу треба почистити. Відрізати…

  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 3 comments