?

Log in

No account? Create an account
04 жовтень 2007 @ 15:53 Борщ на квасі
Молоду телятину з кісточкою порубати на шматки, промити, положити в баняк разом з почищеним та порізаним на чвертки столовим буряком, лавровим листком, залити холодною водою та поставити на вогонь.

Тим часом почистити та порізати картоплю, моркву та корінчик салери.
Окремо відварити попередньо замочену квасолю.

Порізати шматочками свинної грудинки та цибулину.

В пательні підсмажити шкварки та цибулю.

Для заквашування борщу потрібен буряковий квас, який готують заздалегідь.
Для цього необхідно буряки почистити та порізати на чвертки, положити їх в банку та залити перевареною холодною  водою.
Банку накрити марлею та поставити в тепле місце на 10-15 днів для бродіння.
Буряки для квасу найкраще брати смугасті.

Пошаткувати капустину.

Коли м"ясо звариться, вийняти з баняка буряк, всипати порізані картоплю, моркву, салеру, 5-6 горошин чорного перцю.
Через 5-8 хвилин всипати шатковану капусту.

До шкварків з цибулею всипати попередньо відварених лісових грибів та потушкувати під кришкою зо 5 хвилин.

Коли овочі зваряться, заквасити борщ до смаку квасом.

Дати закипіти.

Всипати гриби зі шкварками та відварену квасолю.

Заправити борщ  сметаною та посолити до смаку.

При подачі до столу в тарілку всипати кришеної зелені петрушки та кропу.
Також до страви подають потапці.
Для цього скибки житнього хліба обсмажують з обох сторін в смалькі та натирають часником.


Дослід
кіт
kag0r:
From:bulavec
Date:04 жовтня 2007 14:49 (UTC)
(Понюхати)
Ой, як смачно!)
[User Picture Icon]
From:deviant_nul
Date:04 жовтня 2007 14:51 (UTC)
(Понюхати)
Щост тарілка замала для такої смакоти =)
[User Picture Icon]
From:reflecsplint
Date:04 жовтня 2007 18:16 (UTC)
(Понюхати)
лавровий листок на початку варки? це ж спецii, вони наприкiнцi кладуться.. а селеру у кiнцi? кхм..

я б зробив навпаки.. ще й додав би в бульон трохи кореню iмбiру..
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:05 жовтня 2007 14:55 (UTC)
(Понюхати)
салеру, себто коріння закладається на початку варіння, як і лавровий лист а спеції під кінець.
[User Picture Icon]
From:reflecsplint
Date:06 жовтня 2007 17:26 (UTC)
(Понюхати)

дехто з вами не згоден, зокрема багато довiдникiв..

= Лавровый лист, использованный правильно и в умеренном количестве, ароматизирует пищу, не придавая ей ни остроты, ни горечи, в этом его назначение. Излишнее количество лаврового листа неприятно изменяет вкус блюда, сообщая ему слишком резкий запах. При продолжительной тепловой обработке лаврового листа пища приобретает горький привкус. Поэтому лавровый лист добавляют незадолго до окончания тепловой обработки. В большинство блюд лавровый лист закладывают целым и по окончании тепловой обработки немедленно извлекают.
[User Picture Icon]
From:yusmal
Date:04 жовтня 2007 18:39 (UTC)
(Понюхати)
мням, візьміть мене заміж, називається :))))))))))))))))))))))))))). Я обіцяю насолоджуватись такими стравами :)
[User Picture Icon]
From:puhnata
Date:05 жовтня 2007 07:37 (UTC)
(Понюхати)
Досить апетитно!
Але я б радила солити страви на початку їх готування, тоді вони смачніші, на мій погляд. :)
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:05 жовтня 2007 14:54 (UTC)
(Понюхати)
ні , не вірно
солиться в кінці приготування:))
[User Picture Icon]
From:marusyna
Date:05 жовтня 2007 19:32 (UTC)
(Понюхати)
А ви знаєте це як якого кухаря послухаєш. Один відомий шеф-повар радить солити після кожного додавання нового продукту а інші кажуть спочатку підсолити а в кінці вже остаточно приправити.
[User Picture Icon]
From:puhnata
Date:08 жовтня 2007 06:28 (UTC)
(Понюхати)
Так, скільки людей, стільки й думок :) Мені мій варіант приготування смачніший :)
[User Picture Icon]
From:marusyna
Date:05 жовтня 2007 19:30 (UTC)
(Понюхати)
Яка краса!!!
А що робити з тими бурячками що витягли з окропу? Покраяти назад до борщику?
А грибочки я так розумію можуть бути сушені?
Я плачу, бо тут нема файного вкраїнського сала на шкварки :(((((((((
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:06 жовтня 2007 09:21 (UTC)
(Понюхати)
грибочки можуть бути і сушеними
а бурячок вже віддав все своє в процесі тривалого варіння.
з нього можна приготувати банальний салатик...
натерти на терці, змішати з відвареними грибами, трішки часнику товченого, заправити оцтом та олією.
[User Picture Icon]
From:marusyna
Date:08 жовтня 2007 12:44 (UTC)
(Понюхати)
Красно дякую.
я про такий салатик читала в Дарії Цвечки, але ніяк не виходило приготувати.