КАГОР (kag0r) wrote in ua_kyxap,
КАГОР
kag0r
ua_kyxap

Борщ на квасі

Молоду телятину з кісточкою порубати на шматки, промити, положити в баняк разом з почищеним та порізаним на чвертки столовим буряком, лавровим листком, залити холодною водою та поставити на вогонь.

Тим часом почистити та порізати картоплю, моркву та корінчик салери.
Окремо відварити попередньо замочену квасолю.

Порізати шматочками свинної грудинки та цибулину.

В пательні підсмажити шкварки та цибулю.

Для заквашування борщу потрібен буряковий квас, який готують заздалегідь.
Для цього необхідно буряки почистити та порізати на чвертки, положити їх в банку та залити перевареною холодною  водою.
Банку накрити марлею та поставити в тепле місце на 10-15 днів для бродіння.
Буряки для квасу найкраще брати смугасті.

Пошаткувати капустину.

Коли м"ясо звариться, вийняти з баняка буряк, всипати порізані картоплю, моркву, салеру, 5-6 горошин чорного перцю.
Через 5-8 хвилин всипати шатковану капусту.

До шкварків з цибулею всипати попередньо відварених лісових грибів та потушкувати під кришкою зо 5 хвилин.

Коли овочі зваряться, заквасити борщ до смаку квасом.

Дати закипіти.

Всипати гриби зі шкварками та відварену квасолю.

Заправити борщ  сметаною та посолити до смаку.

При подачі до столу в тарілку всипати кришеної зелені петрушки та кропу.
Також до страви подають потапці.
Для цього скибки житнього хліба обсмажують з обох сторін в смалькі та натирають часником.


Tags: Гриби, М'ясо та лівер, Овочі, Перші страви
Subscribe

  • Товченики

    З свинного ошийка нарізати плястерки. Їх відбити молоточком. Накласти цибулю нарізану кружальцями,знову потовкти, посолити та поперчити. Далі…

  • Хрін - салат

    Для приготування необхідно підготувати корінь хрону, ріпчасту цибулю, столовий буряк та солені огірки. Відваририти столовий буряк, почистити та…

  • PORCHETTA | ПОРКЕТТА

    Для приготування цієї смачної страви необхідно підготувати шматок свинної грудинки вагою біля 2 кг. Треба вибирати з м'ясних порід, які мають…

  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 13 comments

  • Товченики

    З свинного ошийка нарізати плястерки. Їх відбити молоточком. Накласти цибулю нарізану кружальцями,знову потовкти, посолити та поперчити. Далі…

  • Хрін - салат

    Для приготування необхідно підготувати корінь хрону, ріпчасту цибулю, столовий буряк та солені огірки. Відваририти столовий буряк, почистити та…

  • PORCHETTA | ПОРКЕТТА

    Для приготування цієї смачної страви необхідно підготувати шматок свинної грудинки вагою біля 2 кг. Треба вибирати з м'ясних порід, які мають…