?

Log in

No account? Create an account
03 січень 2006 @ 14:14 Топлене масло
Топлене вершкове масло
(ghee, clarified butter, beurre clarifié, burro chiarificato)
 
*Необхідно
-500гр вершкового масла
 
*Приготування
Масло порізати на невеликі шматки.
Для витоплювання масла необхідно обладнати "парову баню".
Для цього у велику каструлю з водою
помістити меншу, в яку всипати шматки масла.
Поставити на вогонь.Масло почне плавитися та розслоюватись.
Коли почне кипіти, вогонь збавити до мінімуму.
На дно почне осідати вода та сироватка,
яка міститься у вершковому маслі.
 Піну яка буде утворюватись на
поверхні киплячого масла,
 необхідно обережно  видаляти шумовкою.
Коли остаточно воно перестане пінитися, зняти каструлю  з вогню.
Масло має стати прозорим, жовтого кольору.
Через хвилин десять ще раз зняти остатки піни з поверхні масла та
акуратно перелити через марлю в суху скляну банку.
Банку закрити. Коли вистигне, 
помістити для подальшого зберігання в холодильник.
Осад на дні каструлі- це вода зі
сироваткою, якої ми позбулися.
ЇЇ можна використати для приготування тіста.
Топлене масло можна використовувати для смаження.
Воно вже не буде "горіти" та "шкварчати".
Зберігати його можна досить тривалий термін,
 понад місяць в холодильнику.
Дослід
кіт
kag0r:
[User Picture Icon]
From:olivekiev
Date:03 січня 2006 14:49 (UTC)
(Понюхати)
Спасибо за фотографии и технологию :).
К слову, это топленое масло йоги называют "Гхи"

Гхи – это санскритское слово, которое обозначает топленое сливочное масло. Гхи – это обыкновенное сливочное масло без лактозы и других молочных остатков (поэтому это масло подходит для людей, не переносящих лактозу). Гхи готовится путем кипячения сливочного масла и удаления сухих остатков молока. Масло гхи считается наиболее полезным для приготовления пищи, так как оно способствует ее усвоению и выведению остатков пищи из организма, а также улучшает цвет лица.
http://www.saptarasa.org.ua/archives/000035.html
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:03 січня 2006 15:39 (UTC)

Ага - ghee

(Понюхати)
Дякую за сцилку.
[User Picture Icon]
From:markitka
Date:11 січня 2006 09:53 (UTC)
(Понюхати)
Дуже корисний пост, дякую!