КАГОР (kag0r) wrote in ua_kyxap,
КАГОР
kag0r
ua_kyxap

Топлене масло

Топлене вершкове масло
(ghee, clarified butter, beurre clarifié, burro chiarificato)
 
*Необхідно
-500гр вершкового масла
 
*Приготування
Масло порізати на невеликі шматки.
Для витоплювання масла необхідно обладнати "парову баню".
Для цього у велику каструлю з водою
помістити меншу, в яку всипати шматки масла.
Поставити на вогонь.Масло почне плавитися та розслоюватись.
Коли почне кипіти, вогонь збавити до мінімуму.
На дно почне осідати вода та сироватка,
яка міститься у вершковому маслі.
 Піну яка буде утворюватись на
поверхні киплячого масла,
 необхідно обережно  видаляти шумовкою.
Коли остаточно воно перестане пінитися, зняти каструлю  з вогню.
Масло має стати прозорим, жовтого кольору.
Через хвилин десять ще раз зняти остатки піни з поверхні масла та
акуратно перелити через марлю в суху скляну банку.
Банку закрити. Коли вистигне, 
помістити для подальшого зберігання в холодильник.
Осад на дні каструлі- це вода зі
сироваткою, якої ми позбулися.
ЇЇ можна використати для приготування тіста.
Топлене масло можна використовувати для смаження.
Воно вже не буде "горіти" та "шкварчати".
Зберігати його можна досить тривалий термін,
 понад місяць в холодильнику.
Tags: Вершкове масло, Продукти
Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 3 comments