?

Log in

No account? Create an account
04 січень 2006 @ 12:15 Паштетна ковбаса
  
Паштетівка
 
 
*Необхідно
-1кг жирної свинини (з шиї,"підгарля")
-500гр печінки телячої
-4 великих цибулини
-склянка меленої сухої булки
-6 яєць
-кишки телячіі, очищені
-сіль, перець чорний, лавровий лист
 
*Приготування
Печінку та свинину порізати на невеликі шматки та відварити окремо.
Свинину відварити в підсоленій воді з двома лавровими листками.
Далі печінку та м"ясо пропустити двічі через м"ясорубку.
Також треба змолоти цибулю, порізану на чвертки.
Все змішати.
До суміші взбити яйця, всипати сухарі, посолити, поперчити, добре вимішати.
Якщо необхідно, то можна добавити ще сухарів, щоб маса не була рідкою.
За допомогою м"ясорубки та воронки наповнити приготовлені кишки фаршем.
Не слідує набивати туго, та як в процесі нагрівання ковбаса збільшується в об"ємі.
Кінці кишки завязати міцною ниткою.
Батони мают бути довжиною не більше 50см.
Готову ковбасу необхідно відварити у воді на малому вогні протягом 1,5 години
.
Зберігається паштетна ковбаса недовго, в холодильнику до 3-4 діб.
Зазвичай її готують на свята чи весілля.
 
Дослід
кіт
kag0r:
[User Picture Icon]
From:lotoos
Date:30 квітня 2009 08:52 (UTC)
(Понюхати)
О, це я люблю, хотіла на свята приготувати, але мясива і так було багацько, її просто би не з"їли ;-)
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:05 травня 2009 17:56 (UTC)

О, і я це люблю

(Понюхати)
а моя мамуня завше на свята готує.
так, що це + до моїх "м'ясил", виготовлених власноруч:)