КАГОР (kag0r) wrote in ua_kyxap,
КАГОР
kag0r
ua_kyxap

Паска теребовлянська

 50г  дріжджів розчинити у невеликій кількості теплого молока, всипати 500г борошна, влити дві склянки молока, замісити тісто та поставити в тепле місце, накривши серветкою.

Коли тісто підійде, додати розтерті до білого жовтки з 20-ти яєць,  500г розтопленого вершкового масла та дрібку солі. Добре все вимісити та додати збиті на міцну піну білки. Обережно всипати ще 500г борошна та розмісити.
Тісто має вийти досить тугим.
Дати йому підійти вдруге і вимісити так, щоб вийшов з нього вуглекислий газ, який утворився під час бродіння.
Сформувати з тіста кульки і викласти їх у змащені маслом форми (вони повинні заповнити форми наполовину).
Коли тісто підросте до країв форми, змастити верх збитим яйцем та помістити в розігріту до 180*С для випікання.
Випікати 25-35 хвилин, контролюючи процес за допомогою зубочистки.
Tags: Борошно, Вершкове масло, Молоко, Пасха, Тісто, Яйця
Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 6 comments