?

Log in

No account? Create an account
10 січень 2006 @ 15:35 Журек
Żurek Журек (Польша)
*Необхідно
-500мл квасу
-3 картоплини
-2 цибулини
-корінчик салери
-150мл сметани
-2 яйця
-2 ложки масла вершкового
-2 ложки борошна
-3 листки лавру, сіль, перець чорний та англійський
-2 зубка часнику
-2 ложки майорану сушеного 
-200гр домашньої ковбаси
-150гр копченої шинки
*Для квасу
-100гр борошна житнього
-500мл води
-2 зубка часнику
-пару хлібних житніх шкоринок
 *Приготування
По-перше треба приготувати квас.
Для цього в теплій воді потрібно розпустити борошно, додати часник та шкоринки хліба.
Банку необхідно закрити марлею та винести на 2-3 дні в тепле місце.
---------------
Цибулю, картоплю та салеру почистити та дрібно порізати.
Розтопити масло в кастрюльці, всипати порізану корейку  та  цибулю,спасерувати, потім  всипати салеру,обсмажити, далі всипати картоплю та лавровий лист, під кінець всипати майоран, 4 горошини англійського перцю, видавити часник, посолити та поперчити.
 
По закінченню влити 2-3 склянки води, порізану ковбасу і готувати далі 15 хвилин. 
Долити квас та готувати ще 5 хвилин.
Тим часом необхідно змішати сметану з борошном та ретельно вимішати,зварити яйця на твердо, очистити та покраяти на четвертинки.
Журек зняти з вогню, влити сметану та подавати з шматочками яєць.
 
 
 
Дослід
кіт
kag0r: