ФеніКса (markitka) wrote in ua_kyxap,
ФеніКса
markitka
ua_kyxap

Куряче філе, запечене з яблуком

Вчора знову експериментувалося.

Потрібно:

Куряче філе 2 шт. (з однієї курки)
Яблуко ніжних духм’яних сортів
Трохи оливкової олії
Трохи вершкового масла
Трохи твердого гострого сиру
Сіль
Хмелі-сунелі
Майоран

Сковорідка
Духовка
Кругла форма для запікання

Приготування:

Нарізати філейки впоперек на смужки товщиною 1 см, викласти в мисочку, посолити, додати за смаком хмелі-сунелі і майоран, добре перемішати. Викласти шматочки на добре розігріту сковороду з краплею оливкової олії і швидко обсмажити не більше 3-х хвилин, щоб тільки м’ясо побіліло.
Викласти обсмажену курку у форму для запікання (красиву, бо у ній же і подавати на стіл). Яблуко розрізати на чвертки, вирізати серединку, порізати тонкими скибочками до 3-4 мм товщиною. Викласти яблучні скибки на м’ясо "пропелером", щоб вони повністю закрили шматочки курки. Присипати ложкою тертого підсушеного сиру, покласти пару шматочків масла і запікати 15-20 хв. у духовці при температурі 180-190 градусів. На останні три хвилини можна підвищити темпертуру, або ввімкнути режим "ґриль".
Подавати зразу на стіл.

ПС: можна спробувати приготувати без сиру, проте в даному випадку тонка запечена сирна "кришка" не дає випаровуватися яблучному соку, і яблука залишаються дуже ніжними. Плюс ефектне чергування смаків - солонуватий (сир) - солодко-динний (яблуко) - пряний (курка).
Tags: Другі страви, М'ясо та лівер, Сир, Фрукти
Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 9 comments