?

Log in

No account? Create an account
11 січень 2006 @ 11:26 Куряче філе, запечене з яблуком
Вчора знову експериментувалося.

Потрібно:

Куряче філе 2 шт. (з однієї курки)
Яблуко ніжних духм’яних сортів
Трохи оливкової олії
Трохи вершкового масла
Трохи твердого гострого сиру
Сіль
Хмелі-сунелі
Майоран

Сковорідка
Духовка
Кругла форма для запікання

Приготування:

Нарізати філейки впоперек на смужки товщиною 1 см, викласти в мисочку, посолити, додати за смаком хмелі-сунелі і майоран, добре перемішати. Викласти шматочки на добре розігріту сковороду з краплею оливкової олії і швидко обсмажити не більше 3-х хвилин, щоб тільки м’ясо побіліло.
Викласти обсмажену курку у форму для запікання (красиву, бо у ній же і подавати на стіл). Яблуко розрізати на чвертки, вирізати серединку, порізати тонкими скибочками до 3-4 мм товщиною. Викласти яблучні скибки на м’ясо "пропелером", щоб вони повністю закрили шматочки курки. Присипати ложкою тертого підсушеного сиру, покласти пару шматочків масла і запікати 15-20 хв. у духовці при температурі 180-190 градусів. На останні три хвилини можна підвищити темпертуру, або ввімкнути режим "ґриль".
Подавати зразу на стіл.

ПС: можна спробувати приготувати без сиру, проте в даному випадку тонка запечена сирна "кришка" не дає випаровуватися яблучному соку, і яблука залишаються дуже ніжними. Плюс ефектне чергування смаків - солонуватий (сир) - солодко-динний (яблуко) - пряний (курка).
Дослід
фенікс
markitka:
[User Picture Icon]
From:miss_sunflower
Date:11 січня 2006 14:05 (UTC)
(Понюхати)
Хмелі-сунелі і майоран - це такі приправи (тобто, вони в магазинах як правило бувають?)
[User Picture Icon]
From:markitka
Date:11 січня 2006 14:17 (UTC)
(Понюхати)
Так, звичайно бувають.
Хмелі-сунелі - це суміш приправ, до якої, до речі також входить майоран, але мені тут захотілося посилити його нотку. Ще, крім майорану, там є коріандр, гострий червоний перець, лаврове листя, чабер, базилік і сушені овочі - селера, пастернак, часник, петрушка. Дуже збалансована приправа, я її люблю і активно використовую.
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:11 січня 2006 14:52 (UTC)
(Понюхати)
Суміш в порошку.
Пажитник (фенугрек) - 1 ч
Насіння коріандру- 1 ч
Насіння кропу - 1 ч
Насіння салери - 1 ч
Петрушка - 1 ч
Базилик - 1 ч
Чабер садовий - 1 ч
Мята - 1 ч
Лавровий лист - 1 ч
Майоран - 1 ч
Червоний перец - 2%
Шафран - 0,1%
[User Picture Icon]
From:markitka
Date:11 січня 2006 15:06 (UTC)

я надто прискіплива?:)

(Понюхати)
селери
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:11 січня 2006 15:15 (UTC)

Re: я надто прискіплива?:)

(Понюхати)
ні
салера також правильно українською
[User Picture Icon]
From:markitka
Date:11 січня 2006 15:43 (UTC)

Re: я надто прискіплива?:)

(Понюхати)
вперше чую, піду пошукаю
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:11 січня 2006 15:48 (UTC)

Re: я надто прискіплива?:)

(Понюхати)
я не проти
[User Picture Icon]
From:markitka
Date:11 січня 2006 16:06 (UTC)

Дякую за науку:)

(Понюхати)
Ось така чудова цитата з Нечуя-Левицького:

"На чистому повітрі гостям стало веселіше. Город був розкішний, чисто виполотий. Коло дому росли три старі дикі груші, а коло їх були розкидані клумби, повні квіток. Клумби були штучно обтикані черепицею та обплетені дубцями з ліщини; здавалось, неначе хто розкидав по траві чудові кошики, повні усяких квіток. На городі, поміж грядками буряків, моркви й усякої городини, вилися доріжки замість борозен. Доріжки були скрізь обсаджені гірляндами квіток, обплетені ліскою. Дикий щавель, пересаджений на добре вигноєну землю, розрісся й услав грядки здоровецьким зеленим листом. Спаржа, помідори, суниці, полуниці, синя капуста, квітна капуста, салера, шпинат устеляли грядки, неначе оксамитовий килим. Ніде не видно було ні бур'янини. Це була культура, за яку Олесі навіть і не снилось, і не привиджувалось."
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:11 січня 2006 16:09 (UTC)
(Понюхати)
нічого
та я сам трохи студент