KAKTUSENJA (ex_kaktusen) wrote in ua_kyxap,
KAKTUSENJA
ex_kaktusen
ua_kyxap

аджико-соус

магазинні соуси багато обіцяють, але жахливо смакують.

попоную Вашій увазі дещо надзвичайно просте та божественно смачне!



беремо
500 гр гострого червоного перцю
250 гр часнику
120 гр солі
хмелісунелі, розмарин, кмин, насіння кропу

все чистимо й ретельно змішуємо в блендері.

УВАГА!
КОРИСТУЙТЕСЯ РУКАВИЧКАМИ!
місце навіть найменшого контакту з червоним перцем пектиме ще дооовго...

от як змішали - це ми отримали майже справжню грузинську аджику.
як на мій український шлунок, то доволі пекельно.
хоча надзвичайно ароматно та супер-апетитно.

щоб зменшити пекучість та використати продукт по максимуму, я додала половинку чайної ложки цієї суміші до 0,25л сметани.

ЩО ЦЕ БУЛО!
просто соус мрії!

перемазувати ним смажені осінні баклажанчики - це вершина кухарської майстерності :о)

не полінуйтеся, спробуйте.
(вихід аджики - приблизно 800 грамів. на цілий рік вистачить :о) )

Tags: Приправи та спеції
Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 3 comments