КАГОР (kag0r) wrote in ua_kyxap,
КАГОР
kag0r
ua_kyxap

Гарбуз в маринаді

Гарбуз помити, витерти на-сухо, порізати на дольки.
За допомогою ножа зняти з них шкірку та порізати на невеликі кубики.

Пересипати в баняк, вкинути туди невелику покраяну на половинки цитрину.
Приготувати маринад (на 1 кг почищеного гарбуза); склянку цукру, склянку 6% оцту, 2-3 склянки перевареної води, 1 ч. ложку солі, 1 ч. молотої кориці, 6 гвоздичок - добре розмішати в окремій посуді та залити ним порізаний гарбуз.
Баняк накрити покришкою та винести в прохолодне місце на добу, щоби промаринувався.
За цей період час від часу треба помішувати деревяною кописткою.
Потім баняк поставити на вогонь, довести до кипіння та скрутити його до мінімуму, має варитися не більше 30-ти хвилин, щоби гарбуз залишався тверденьким.

Зняти з вогню, вистудити, маринад процідити а гарбуз розложити в підготовлені стерилізовані банки, залити маринадом та закрити стерилізованими кришками "твіст".
Банки винести в прохолодне місце чи помістити до холодильника для подальшого споживання.

Смакує зі стравами з риби, м'яса з решітки,  сиром та вином.

 
Tags: Закуска, Запаси, Овочі
Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 0 comments