КАГОР (kag0r) wrote in ua_kyxap,
КАГОР
kag0r
ua_kyxap

Муліняни в олії

Баклажани промити, витерти, відрізати хвостики та порізати поздовж на тоненькі плястерки (0,5 см).



Добре їх посолити та залишити на пів-години.

Потім їх промити, дати стекти воді та розложити на полотнині.
Залишити на одну ніч, щоби висохли.

В підготовлену стерилізовану банку положити декілька зубчиків часнику, пару бібкових (лаврових) листочків, декілька зерен англійського перцю, по чайній ложці сушеного розмарину та коляндри (коріандру), дрібку гострого червоного перцю порізаного шматочками. Замість розмарину можна положити орігано.
Виложити поверх плястерки баклажанів якомога щільніше.

Залити оливковою олією, слідкуючи щоби вийшли всі бульбашки повітря.
Олія має покривати баклажани на пів-сантиметра.
Банку накрити стерилізованою кришкою та поставити до холодильника.
Баклажани будуть готові до вжитку через три тижні.


 Mulignana - з наполітанської баклажан
Tags: Закуска, Запаси, Овочі
Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 0 comments