В окремий баняк положити шматок промитої телятини, декілька зерен англійського та 6-8 чорного перцю, лавровий листок, одну цілу цибулину, залити водою та поставити на вогонь варитися.
Зібрати піну на початку кипіння та зменшити вогонь до мінімуму.
До капусти влити декілька ложок нерафінованої олії, положити ложку смальцю зі шкварками та поставити на малий вогонь.
Тушкувати під кришкою, час від часу помішуючи.
По мірі випаровування до капусти треба доливати потрохи юшки від варіння м'яса.
Зварене м'ясо вийняти з каструлі та порізати на шматки.
Коли капуста стане м'якою, м'ясо всипати до капусти, перемішати та через 5 -10 хвилин зняти з вогню.
Тушкована капуста смакує як закуска чи додаток до інших страв.