КАГОР (kag0r) wrote in ua_kyxap,
КАГОР
kag0r
ua_kyxap

Солянка м'ясна

Шматок телятини промити, положити в баняк з лавровим листком, корінцем петрушки, залити водою та відварити.

Відварене м'ясо вийняти а росіл процідити.

Порізати декілька боровичків, ложку солених оливок та каперсів вкинути  до росолу та поставити варитися.

Телячі нирки почистити від протоків та жировиків, промити, поставити в каструльку з холодною водою, поставити на вогонь і дати закипіти.

Потім воду злити, нирки промити теплою водою, залити знову холодної, поставити на вогонь, довести до кипіння, воду злити та промити і  так повторити зо 2 -3 рази.
Варити нирки до готовності.

Зварені нирки та м'ясо вистудити та порізати на маленькі кубики.



Почистити цибулину та морквину, покраяти їх кубиками, висипати  до розігрітої пательні з олією та грудкою вершкового масла.
Спасерувати на малому вогні, потім влити пів-склянки томатного соку та ще потушкувати зо 10 хвилин.
Замість соку можна порізати декілька помідор.

Декілька солених огірків порізати кубиками та протушкувати на розігрітій пательні в олії до м'якості.

В киплячий росіл всипати порізане м'ясо, нирки та тушковані овочі.

Влити огіркового росолу до смаку (на сіль).
Має покипіти декілька хвилин, затім зняти з вогню.

При подачі в тарілку положити плястерку цитрини та ложку сметани, всипати зелені петрушки.

Tags: Гриби, М'ясо та лівер, Овочі, Перші страви
Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 1 comment