КАГОР (kag0r) wrote in ua_kyxap,
КАГОР
kag0r
ua_kyxap

Правильне сальце

Треба вибрати шматок свинної грудинки з прошарками м'яса.
Його промити, ретельно витерти.

Приготувати суміш з кухонної солі та селітри (0,2% на 1кг м'яса), якою натерти грудинку.
Винести в прохолодне місце (можна до холодильника) на добу для соління.

Затім грудинку промити в теплій воді, ретельно витерти.
Змочити серветку оцтом та зволожити грудинк. Замість оцту можна використати столе червоне вино.
Винести в сухе та прохолодне місце для просушування.

Приготувати суміш з прянощів; зерна коріандру, англійського та чорного перцю, гірчиці, розмарину, дрібки мускату і розтовкти в ступці.
Співвідношення прянощів довільне, на власний смак.
Натерти грудинку сумішшю та винести її на декілька тижнів в прохолодне і сухе місце для дозрівання, підвісивши на шпагаті.
Подалі вона готова до вживання.


 
Tags: Закуска, Запаси, М'ясо та лівер
Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 3 comments