?

Log in

No account? Create an account
16 січень 2009 @ 13:04 Правильне сальце
Треба вибрати шматок свинної грудинки з прошарками м'яса.
Його промити, ретельно витерти.

Приготувати суміш з кухонної солі та селітри (0,2% на 1кг м'яса), якою натерти грудинку.
Винести в прохолодне місце (можна до холодильника) на добу для соління.

Затім грудинку промити в теплій воді, ретельно витерти.
Змочити серветку оцтом та зволожити грудинк. Замість оцту можна використати столе червоне вино.
Винести в сухе та прохолодне місце для просушування.

Приготувати суміш з прянощів; зерна коріандру, англійського та чорного перцю, гірчиці, розмарину, дрібки мускату і розтовкти в ступці.
Співвідношення прянощів довільне, на власний смак.
Натерти грудинку сумішшю та винести її на декілька тижнів в прохолодне і сухе місце для дозрівання, підвісивши на шпагаті.
Подалі вона готова до вживання.


 
Дослід
кагор
kag0r:
(Deleted comment)
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:16 січня 2009 14:15 (UTC)
(Понюхати)
можна, тільки буде не те
головне не переборщити
(Deleted comment)
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:16 січня 2009 15:38 (UTC)

все має бути вміру

(Понюхати)
не тільки колір а і структура волокон
без селітри неможливо надати виробу характерного забарвлення а також структури волокон (смакові якості)
якщо переборщити - набуває неприродно сірокоричневого кольору а м'ясо стає крихким (ну і проблеми для здоров'я)
[User Picture Icon]
From:reflecsplint
Date:16 січня 2009 11:44 (UTC)
(Понюхати)
сало повинно бути товстим, м\яким, з тонкою гарно обробленою шкірою та не мати зайвих ароматів
те що у вас на фото більш схоже на підчеревину
як сало цей шмат найнижчого гатунку, там і сала кіт наплакав