1л молока влити в каструльку, поставити на вогонь.

Як молоко закипить, всипати 250г дрібномолотої манки (семоліно) та помішуючи дерев'яною лопаткою заварити.

Зняти з вогню, вкинути грудку вершкового масла, влити три жовтки, всипати дрібку мускату, посолити.
Масу ретельно вимісити.

Стіл змастити олією, виложити на нього масу та за допомогою леза великого ножа змащеного олією розплескати в лист товщиною біля 5мм.
За допомогою стопочки змащеної олією витиснути кружальця.

Кружальця виложити в керамічний посуд змащений вершковим маслом.
Розтопити вершкове масло, всипати до нього дрібку сушеної шавлії та полити ним гньокі.

Поверх натерти твердого сиру.

Помістити в розігріту до 180*С духовку на 45 хв.

Готові можна подавати до столу.
.
..зі сметаною


Як молоко закипить, всипати 250г дрібномолотої манки (семоліно) та помішуючи дерев'яною лопаткою заварити.
Зняти з вогню, вкинути грудку вершкового масла, влити три жовтки, всипати дрібку мускату, посолити.
Масу ретельно вимісити.

Стіл змастити олією, виложити на нього масу та за допомогою леза великого ножа змащеного олією розплескати в лист товщиною біля 5мм.
За допомогою стопочки змащеної олією витиснути кружальця.

Кружальця виложити в керамічний посуд змащений вершковим маслом.
Розтопити вершкове масло, всипати до нього дрібку сушеної шавлії та полити ним гньокі.

Поверх натерти твердого сиру.
Помістити в розігріту до 180*С духовку на 45 хв.

Готові можна подавати до столу.
..зі сметаною
