?

Log in

No account? Create an account
25 січень 2009 @ 18:35 Курка по нескладному
Вам знадобиться:

1-1,5 кг курячих гомілок (саме гомілка - це важливо!)
1-2 цибульки
1-2 томата
Паста каррі (або гострий мелений каррі)
Кмін
Прянощі
Кукурідзяна олія
Зелень

Що буде? Буде курка шматочками на сковороді із великою кількістю підливи, та дуже смачним запахом.

Візьмемо охолоджені гомілки, за допомогою ножа знімемо з кістки м"ясо і ріжемо його на шматочки приблизно 2х1х1см (але можна змінювати розмір за бажанням: якщо будуть великими - будуть більш сочними, будуть маленькими - більш ніжними). Ріжемо цибулю півкільцями.

Ставимо сковороду на вогонь, чекаємо доки добре розігріється. Як розігрілася, ллємо туди кукурудзяну (або соняшникову) олію. У розігріту олію додаємо десь пів чайної ложки зеленої пасти каррі, або мелений гострий каррі. Як паста підсмажилась (трохи-трохи!) кидаємо туди курку і накриваємо сковороду кришкою. Потримали там її, помішали пару разів. Як вже стало видно, що курка почала смажуватись, кидаємо нагору цибулю і знов накриваємо кришкою.

Не будемо поспішати мішати цибулю із куркою. Нехай постоїть хвилин п"ять і дасть змогу цибулі віддати свій сік. Потримали під кришкою і тоді перемішуємо. (За дві хвилини вже помітно достатьньо велику кількість підливи) У цей момент додаємо кмін на свій смак - я додаю досить багато. Потім по ходу додаємо інші прянощі. Я використовую базілік, кориандр, іноді гвоздику. Помішали усе це, помішали і знов під кришку - подливи все більше.

Як видно, що курка більш-менш готова, додаємо у страву томат нарізаний півкільцями, зелень, часник і нарешті сіль. (Важливо! Сіль і часник треба додати у самому кінці - бо сіль витягне сік з курки, а часник збереже приємний запах). Накрили кришкою. Через 2-3 хвилини помішали і знов під кришку на 5-10 хвилин.

Усе :)
 
Рецепт дуже простий і я так готую, коли живу без дружини. На гарнир кращє за все підходить рис оба гречка. Можна звичайно й інші гарнири, але крупа тут по темі.
Дослід
idller:
[User Picture Icon]
From:promonaut
Date:25 січня 2009 18:49 (UTC)
(Понюхати)
Та який простий, тепер не спатиму, мріятиму де віднайти гомилки...
[User Picture Icon]
From:markitka
Date:25 січня 2009 19:19 (UTC)
(Понюхати)
не будь злим:))))
[User Picture Icon]
From:idller
Date:25 січня 2009 20:35 (UTC)
(Понюхати)
дякую ;)
[User Picture Icon]
From:promonaut
Date:25 січня 2009 21:07 (UTC)
(Понюхати)
а ти не приписуй комусь злість!:)
[User Picture Icon]
From:markitka
Date:25 січня 2009 21:31 (UTC)
(Понюхати)
тоді колючим:)
[User Picture Icon]
From:promonaut
Date:25 січня 2009 21:38 (UTC)
(Понюхати)
і це тоді, коли вважаю гомілки сексуальними?
[User Picture Icon]
From:markitka
Date:25 січня 2009 21:45 (UTC)
(Понюхати)
всьо, я втекла:)
[User Picture Icon]
From:idller
Date:26 січня 2009 09:57 (UTC)
(Понюхати)
це кухар, чи секс по ЖЖ?

я не помилився ком"юніті? :))))))))))))
[User Picture Icon]
From:markitka
Date:26 січня 2009 10:03 (UTC)
(Понюхати)
гомілки у тебе в рецепті сексуальні, ага:)
[User Picture Icon]
From:idller
Date:26 січня 2009 10:11 (UTC)
(Понюхати)
Оксано, нє, ну скажи, ну що поганий рецепт? Я це блюдо сам розробив :)

дуже смачно виходить - всім подобається :)

Блін, перший раз запостив сюди щось, а з мене регочуть :)
[User Picture Icon]
From:markitka
Date:26 січня 2009 10:15 (UTC)
(Понюхати)
ну і добре:)
[User Picture Icon]
From:idller
Date:26 січня 2009 10:16 (UTC)
(Понюхати)
що добре? що регочуть? ;)
[User Picture Icon]
From:markitka
Date:26 січня 2009 10:29 (UTC)
(Понюхати)
що смачно
ти просто наробив купу помилок в тексті, хоч-не хоч, текст з акцентом вийшов:)
[User Picture Icon]
From:idller
Date:26 січня 2009 10:30 (UTC)
(Понюхати)
Ну ти мене і мою історію знаєш... так шо...

До того ж, я їх частково виправив :)
[User Picture Icon]
From:markitka
Date:26 січня 2009 10:52 (UTC)
(Понюхати)
так я ж і кажу, що ти молодець:)
[User Picture Icon]
From:idller
Date:26 січня 2009 10:55 (UTC)
(Понюхати)
:*
(Deleted comment)
[User Picture Icon]
From:promonaut
Date:25 січня 2009 21:07 (UTC)
(Понюхати)
ого, ото загнув!
[User Picture Icon]
From:deviant_nul
Date:26 січня 2009 20:45 (UTC)
(Понюхати)
ехххххххх.............
[User Picture Icon]
From:idller
Date:27 січня 2009 07:57 (UTC)
(Понюхати)
Шо? ;)
[User Picture Icon]
From:deviant_nul
Date:27 січня 2009 10:44 (UTC)
(Понюхати)
слюні течуть!
і вже вдруге :)
[User Picture Icon]
From:idller
Date:27 січня 2009 12:20 (UTC)
(Понюхати)
Да ти приготуй! У сусідів потекуть :)
[User Picture Icon]
From:deviant_nul
Date:27 січня 2009 13:42 (UTC)
(Понюхати)
при нагоді обов"язково!
[User Picture Icon]
From:marusyna
Date:28 січня 2009 03:23 (UTC)
(Понюхати)
А я отаке готую навіть тоді коли живу з чоловіком :)))
Курку навіть від кісток не оббираю, нехай обглодують. А ще я під кінець витискаю до того цитринового соку. Файне виходить.
[User Picture Icon]
From:idller
Date:28 січня 2009 10:32 (UTC)
(Понюхати)
Ха! Тут увесь прикол, що м"ясо треба зняти с кістки :)

Якщо не знімати, то це вже зовсям інша страва. До речі, так багато підливи не буде, якщо готувати цілком. :)