KAKTUSENJA (ex_kaktusen) wrote in ua_kyxap,
KAKTUSENJA
ex_kaktusen
ua_kyxap

запашні, хрумкі, поживні ЧЕБУРЕКИ

всі, мабуть, підозрюють, що чебуреки - це смачно. і мало хто знає, що це - ще й порівняно просто :о)
(особливо, коли під рукою є кухонний комбайн)

тісто:

(є варіанти помітно простіші - вода, борошно й сіль - але мені порадили саме такий, бо з ним тісто дуже м'яке, ніжне й не рветься.
в результаті, гріх жалітися :о))

4 склянки борошна
1,3 склянка води
1 чайна ложка солі
1 яйце
2 столові ложки олії

наливаємо воду в каструльку, туди додаємо сіль та олію, кип'ятимо.
потому засипаємо туди 0,5 склянки борошна й збиваємо міксером, шоб без грудочок було
лишаємо цю масу вистигнути, додаємо туди яйце й вимішуємо тісто з тими 3,5 склянками борошна, що лишилися.

вимішане тісто лишаємо на годину.
тоді вимішуємо ще раз, ріжемо на шматки й викочуємо з них "млинчики" товщиною 2 мм.

м'ясо:
баранина, перекручена з цибулею, сіллю й спеціями на ваш розсуд.

на один край "млинця" нетовстим шаром накладаємо м'ясо, "закриваємо" це зверху другим краєм "млинця" й смажимо на великій кількості олії.

смачного!

Tags: Закуска, М'ясо та лівер, Тісто
Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 0 comments