?

Log in

No account? Create an account
01 лютий 2009 @ 18:28 запашні, хрумкі, поживні ЧЕБУРЕКИ
всі, мабуть, підозрюють, що чебуреки - це смачно. і мало хто знає, що це - ще й порівняно просто :о)
(особливо, коли під рукою є кухонний комбайн)

тісто:

(є варіанти помітно простіші - вода, борошно й сіль - але мені порадили саме такий, бо з ним тісто дуже м'яке, ніжне й не рветься.
в результаті, гріх жалітися :о))

4 склянки борошна
1,3 склянка води
1 чайна ложка солі
1 яйце
2 столові ложки олії

наливаємо воду в каструльку, туди додаємо сіль та олію, кип'ятимо.
потому засипаємо туди 0,5 склянки борошна й збиваємо міксером, шоб без грудочок було
лишаємо цю масу вистигнути, додаємо туди яйце й вимішуємо тісто з тими 3,5 склянками борошна, що лишилися.

вимішане тісто лишаємо на годину.
тоді вимішуємо ще раз, ріжемо на шматки й викочуємо з них "млинчики" товщиною 2 мм.

м'ясо:
баранина, перекручена з цибулею, сіллю й спеціями на ваш розсуд.

на один край "млинця" нетовстим шаром накладаємо м'ясо, "закриваємо" це зверху другим краєм "млинця" й смажимо на великій кількості олії.

смачного!

Дослід
ex_kaktusen: