?

Log in

No account? Create an account
05 лютий 2009 @ 11:40 Натуральна яєчня
В розігріту пательню з олією та вершковим маслом вибити послідовно три яйця.
Смажити до затвердіння білка. Жовтки мають залишитися рідкими.
Солити тільки білок, так як на посоленому жовтку від солі утворяться білі плями.
До яєчні подається житній хліб.


Дослід
кагор
kag0r:
[User Picture Icon]
From:markitka
Date:05 лютого 2009 11:49 (UTC)
(Понюхати)
Поки є правильна яєшня - можна жити. Тільки я солю лише жовток.
[User Picture Icon]
From:promonaut
Date:05 лютого 2009 15:06 (UTC)
(Понюхати)
:))
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:05 лютого 2009 16:46 (UTC)
(Понюхати)
ти читаєш неправильну кулінарію:)
[User Picture Icon]
From:markitka
Date:05 лютого 2009 16:57 (UTC)
(Понюхати)
справа смаку
несолений білок спокійно їм, а жовток хочеться підсолити
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:05 лютого 2009 17:23 (UTC)

це я начитався кулінарії:)

(Понюхати)
[User Picture Icon]
From:promonaut
Date:05 лютого 2009 15:06 (UTC)
(Понюхати)
я б преферував тільки хліб...:))
[User Picture Icon]
From:markitka
Date:05 лютого 2009 16:59 (UTC)
(Понюхати)
хтось там писав, що треба вчити укрмову...
[User Picture Icon]
From:promonaut
Date:05 лютого 2009 17:15 (UTC)
(Понюхати)
та то з голоду...
[User Picture Icon]
From:night_horseman
Date:07 лютого 2009 13:23 (UTC)
(Понюхати)
Забув добавити: правільна яєчня повинна сама випадати з пательні на тарілку. Якщо не падає - вогонь був занадто сильним.
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:07 лютого 2009 13:56 (UTC)

є ще другий варіант

(Понюхати)
ваша пательня не ТЕФАЛЬ:)
[User Picture Icon]
From:night_horseman
Date:08 лютого 2009 13:07 (UTC)

Re: є ще другий варіант

(Понюхати)
Саме так. Моя пательня з чавуна. ;))) Це може здатись диким, але мені ще не доводилось щось готувати на Тефалі. ;))) Звик до чавуна.
[User Picture Icon]
From:night_horseman
Date:08 лютого 2009 13:14 (UTC)

Re: є ще другий варіант

(Понюхати)
До речі, саме яєчню, я намагаюсь готувати на салі. Розігріти пательню; кинути трохи сала (я полубляю маленькіми шматочками); коли шкварки будуть майже готові, вогонь зменьшити на мінімум; розбити яйця; сіль так, як ти сказал; чекати; перекласти в тарілку; їсти. ;))) Готова яєчня якби то плаває на салі. Ще, буває, перед яйцями, кидаю у сало ржаний хліб кубиками - дуже смачно.

ЗІ. На фото - це Тефаль?
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:11 лютого 2009 13:10 (UTC)

Укртефаль

(Понюхати)
ні, то чавуній:)
[User Picture Icon]
From:night_horseman
Date:08 лютого 2009 13:23 (UTC)

Ще тріхки занудства ;)

(Понюхати)
Мій дід (він з Донецької області) завжди готував яєчню з чимось: ковбаса, шпик, бекон, тощо. Так ось у них було заведено: в такому разі, коли яєчня не "пуста", розбивати жовтки після того, як яйця кинули на пательню. Не розмішувати, а просто розбити ножем. Тобто - це не "як омлет".
Не знаєш, то окремий спосіб, чи просто виправдання необережному вибиттю яєць?
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:11 лютого 2009 13:12 (UTC)

дідусь - гурме

(Понюхати)
то мабуть власні особливості відчуття смаку