?

Log in

No account? Create an account
29 квітень 2009 @ 18:48 Часникові стрілки мариновані
У молодого часника обрізати зелені вершки, промити та залити холодною водою на декілька годин.

Тим часом приготувати маринад; 1л води закип'ятити, влити 1 ложку 9% оцту, всипати 1 ч. цукру, 4 ложки солі, 6-8 горошин чорного та 1-2 англійського перцю, лавровий листок та залишити охолоджуватися.

Замочені стрілки ошпарити в окропі протягом 2-х хвилин. Вистиглі переложити в 1,5л банку, залити холодним маринадом, має повністю покрити часник, Банку накрити марлею.

Помістити банку в темне місце  для сквашування.
Через три тижні стрілки готові до вживання.



 
Дослід
g
kag0r:
[User Picture Icon]
From:mamay_m
Date:29 квітня 2009 16:12 (UTC)
(Понюхати)
а ми робимо з стріл.
ріжемо десь по 3 см і маринуємо
(Deleted comment)
[User Picture Icon]
From:arrianrhod
Date:29 квітня 2009 20:57 (UTC)
(Понюхати)
ага-ага) моя баба смачнючі цибулеві стрілки смажила) ще додавала борошно, іноді томат... ммм)))
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:05 травня 2009 17:58 (UTC)

моя баба смачнючі цибулеві стрілки смажила

(Понюхати)
було-би добре розпитати у бабуні всі подробиці та виложити тут:)
[User Picture Icon]
From:arrianrhod
Date:05 травня 2009 20:18 (UTC)

Re: моя баба смачнючі цибулеві стрілки смажила

(Понюхати)
на жаль, рецепт вже тільки в моїй пам'яті лишився... але як буде сезон - спробую зварганити і, як вийде смачно, обов'язково поділюся тонкощами приготування:)