?

Log in

No account? Create an account
04 червень 2009 @ 18:02 Ірчин борщ
Телячу поребрину почистити, порізати на шматочки та промити.

Положити до баняка та поставити варитися.
Окремо поставити варитися столовий буряк. До каструльки влити ложку оцту - це збереже його яскравий колір.

В розігрітій пательні розтопити ложку смальцю та спасерувати дрібно покришену цибулину.

Декілька томатів залити окропом на пару хвилин, потім під струменем холодної води обібрати з них шкірку.

Порізати їх на чвертки та перетерти на терці.

Помідорову масу вилити до пасерованої цибулі та тушкувати протягом 10 хвилин на малому вогні.

Почистити та порізати овочі ; картоплю, моркву, коріння петрушки та салери.

Варений буряк очистити від шкірки та натерти на "грубій" терці.

Крои м'ясо звариться, всипати в баняк порізані овочі, лавровий листок, 6-8 зерен чорного та 2 англійського.


Нашаткувати одну капустину, попередньо видаливши качанчик.

До засмажки всипати тертий буряк, ложку цукру та перемішати.

Через 3 - 5 хвилин після овочів всипати шатковану капусту.

Коли капуста та овочі зваряться, всипати засмажку.

Довести до кипіння, всипати кришеної зелені кропу, петрушки та цибулі, посолити до смаку.

Борщ зняти з вогню. Перед подачею він має настоятися не менш ніж пів - години.
В тарілку кладуть шматок м'яса, вливають борщ та кладуть ложку сметани.


Смачного!
 
Дослід
кагор
kag0r:
[User Picture Icon]
From:promonaut
Date:04 червня 2009 16:25 (UTC)
(Понюхати)
Сто грам буде..?
(Deleted comment)
[User Picture Icon]
From:promonaut
Date:04 червня 2009 16:28 (UTC)
(Понюхати)
До борщу..

А борщ навіщо..?
(Deleted comment)
[User Picture Icon]
From:promonaut
Date:04 червня 2009 16:44 (UTC)
(Понюхати)
пиши сразу в плєн
(Deleted comment)
[User Picture Icon]
From:promonaut
Date:04 червня 2009 16:47 (UTC)
(Понюхати)
ну то наливай
(Deleted comment)
[User Picture Icon]
From:promonaut
Date:04 червня 2009 17:02 (UTC)
(Понюхати)
Prost!
[User Picture Icon]
From:eagle_x
Date:04 червня 2009 16:53 (UTC)
(Понюхати)
+ скибку чорного хліба з натертою часником скоринкою :)

або шматок сала з тоненьким прожилком і червоної цибулі :)

мля... шаз вдавлюся слиною... пішов жерти борщ...
(Deleted comment)
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:04 червня 2009 16:31 (UTC)
(Понюхати)
правільно, 5 с +сом:)
[User Picture Icon]
From:mamay_m
Date:04 червня 2009 18:29 (UTC)
(Понюхати)
з свекли не вийде. треба саме з буряка
[User Picture Icon]
From:eagle_x
Date:04 червня 2009 16:50 (UTC)
(Понюхати)
:) можна ще додати до засмажки або разом з капустою 1-2 нарізаних короткою соломкою болгарських перці :)

бульйон на початку теж варто солити ібо м"ясо буде зовсім несолоним.
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:04 червня 2009 17:15 (UTC)
(Понюхати)
"бульйон на початку теж варто солити ібо м"ясо буде зовсім несолоним."
нііє, це заблуждєніє:)
"для правильно та смачно" його треба вийняти після варіння з росолу і посолити.

(гриби тільки солять на початку приготування)
[User Picture Icon]
From:eagle_x
Date:04 червня 2009 17:24 (UTC)
(Понюхати)
ну як хто :)
[User Picture Icon]
From:fish_ua
Date:05 червня 2009 06:52 (UTC)
(Понюхати)
а я до борщу капусту вкидаю підсмаженою. Так смачніше, серйозно. Тільки з молодою такого не варто, бо буде забагато соку і вона стушкується замість обсмажитись.
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:05 червня 2009 08:34 (UTC)
(Понюхати)
не заперечую, що смачніше:)
навіть це краще робити з квашеною капустою