?

Log in

No account? Create an account
26 січень 2006 @ 14:42 Рис та зелений горошок
 Risi e bisi     Рісі е бізі (Італія)
*Необхідно
-500гр зеленого горошку (свіжого або мороженого)
-1 ложка подрібненої зелені петрушки
-1 цибулина
-50гр грудинки копченої
-50гр масла вершкового
-2 ложки олії оливкової
-1л м"ясного бульйону
-200гр рису
-3 ложки тертого твердого сиру (Парміджано)
-сіль, перець
 
*Приготування
Влити бульйон в каструлю, всипати горошок
та варити біля години.
Порізану грудинку,  зелень петрушки та
 посічену цибулю обсмажити на  маслі (25гр) та олії.
Всипати відварений горошок та декілька ложок
бульйону в якому він варився.
Через 5 хвилин влити половину решти бульйону, довести
до кипіння, посолити, поперчити та всипати рис.
Готувати до готовності рису на малому вогні,
помішуючи час від часу дерев"яною ложкою та доливаючи
гарячого бульйону.
Якщо рис буде занадто сухим і не вистарчить
 бульйону , то в процесі варіння можна доливати гарячу воду.
Готову страву заправити сиром та   рештою масла.
 
Дослід
кіт
kag0r: