?

Log in

No account? Create an account
15 жовтень 2009 @ 14:35 М'ясні тюфтелі з рисом
Склянку рису всипати в полотняну торбинку та підварити в підсоленому окропі протягом 10-ти хвилин.

Натерти на терці морквину, дрібно покришити цибулину та спасерувати їх в пательні на суміші олії та вершкового масла.

Підварений та вистиглий рис всипати в глибоку миску, всипати склянку молотого м'яса (свинина+телятина), натерти на терці цибулину, вибити яйце, всипати дрібку молотого перцю та солі до смаку, перемішати.

Затім всипати пів-склянки товченої черствої булки та ретельно вимісити.


З маси виліпити кульки (біля 20 шт.), величиною з куряче яйце, обваляти їх у борошні та помістити на 10 - 15 хвилин до морозилки.

Охолоджені кульки обсмажити зі всіх сторін в пательні на добре розігрітій олії.

До пасерованих овочів положити лавровий листок, влити 50 мл томатного соку, всипати дві ложки сметани, перемішати, далі всипати дві ложки праженого борошна.

Вливаючи гарячий м'ясний росіл (200-300мл), довести заливку до кипіння

Має покипіти на малому вогні 5-10 хвилин.

Обсмажені кульки виложити в бляшку та залити заправкою.

Бляшку помістити в розігріту до 200*С духовку.

Запікати протягом 20-30 хвилин, до утворення золотистої шкоринки.

Подавати одразу до столу.
Дослід
k
kag0r:
[User Picture Icon]
From:photus
Date:15 жовтня 2009 13:56 (UTC)
(Понюхати)
боже як апетитно )
[User Picture Icon]
From:pani_grunia
Date:15 жовтня 2009 14:49 (UTC)
(Понюхати)
уточню, "пражене борошно" - це підсмажене?
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:15 жовтня 2009 18:00 (UTC)
(Понюхати)
так, до кремового кольору:)
[User Picture Icon]
From:katrulyska
Date:15 жовтня 2009 15:56 (UTC)
(Понюхати)
А нашо у торбинці рис варити?
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:15 жовтня 2009 18:02 (UTC)
(Понюхати)
зручніше, так він не розпарюється сильно.