
Натерти на терці морквину, дрібно покришити цибулину та спасерувати їх в пательні на суміші олії та вершкового масла.

Підварений та вистиглий рис всипати в глибоку миску, всипати склянку молотого м'яса (свинина+телятина), натерти на терці цибулину, вибити яйце, всипати дрібку молотого перцю та солі до смаку, перемішати.

Затім всипати пів-склянки товченої черствої булки та ретельно вимісити.

З маси виліпити кульки (біля 20 шт.), величиною з куряче яйце, обваляти їх у борошні та помістити на 10 - 15 хвилин до морозилки.

Охолоджені кульки обсмажити зі всіх сторін в пательні на добре розігрітій олії.

До пасерованих овочів положити лавровий листок, влити 50 мл томатного соку, всипати дві ложки сметани, перемішати, далі всипати дві ложки праженого борошна.

Вливаючи гарячий м'ясний росіл (200-300мл), довести заливку до кипіння

Має покипіти на малому вогні 5-10 хвилин.

Обсмажені кульки виложити в бляшку та залити заправкою.

Бляшку помістити в розігріту до 200*С духовку.

Запікати протягом 20-30 хвилин, до утворення золотистої шкоринки.

Подавати одразу до столу.
