КАГОР (kag0r) wrote in ua_kyxap,
КАГОР
kag0r
ua_kyxap

Піцца

 
 PIZZA Margherita   ПІЦЦА Маргеріта (Італія)
*Необхідно
-1кг борошна
-500мл води
-60г дріжджів сухих
-cир Моцарелла
-томатний концентрат
-базилік
-сіль
-олія оливкова
 
*Приготування
Для початку  пів-склянки  борошна,7 ложок олії,
 дріжджі всипати до теплої води та замісити.
Досипаючи решту борошна, вимісити тісто (20хв.). 
Повну ложку солі всипати за 5 хвилин до кінця замісу. 
Тоді тісто буде більш пухкіше.
Готове тісто накрити полотниною та винести в тепле
місце для "дозрівання" на 2 години.
Затым тісто  поділити на 4 куски (по 250г).
Знову накрити та залишити на наступні 6 годин.
На притрушеному борошном столі вибити та "витягнути"  руками корж.
Має вийти корж діаметром біля 30см.
Ні в якому разі не розкатувати скалкою,
та як піцца вийде тонкою та твердою.
Поверх коржа вилити дві ложки томатного концентрату, рівномірно розмастити, посипати порізаним сиром, положити
 2-3 листочки базиліку, полити ложкою олії.
Не застосовуйте томатний соус, та як в ньому крім невеликої
кількості томату є багато речовин (згущувачі, емульгатори, колоранти, стабілізатори...), які при нагріванні
розкладаються на шкідливі сполуки.
Краще взяти свіжі помідори, занурити на декілька хвилин
у кип"яток, зняти шкірку та протерти через сито.
Випікати  піццу в духовці при температурі 250-280*С протягом 20-25 хвилин.
 
Для начинки також застосовують шампіньйони,
філе кільки, солодкий перець, баклажани, шпінат, шинку, салямі,оливки, каперси, часник, орігано, зелень петрушки, перець.
Для любителів "пікантного" смаку, піццу можна полити олією,
 настоянною на червоному пекучому перці.
Для прикладу:
Піцца наполетана -  томатний концентрат,моцарелла,
4 філе кільки соленої, дрібка орігано, олія.
 
Піцца марінара (рибака) - томатний концентрат, зубок часнику,
орігано, олія, сіль.
 
Піцца б"янка (біла) - сир Моцарелла, зубок часнику,
ложка зелені петрушки, олія, перець, сіль.
 
Піцца з грибами - томатний концентрат, свіжі гриби,
зубок часнику, тертий твердий сир Парміджано, ложка
 зелені петрушки, олія, перець, сіль.
 
Піцца кон пепероні (з солодким перцем) - ложка
томатного концентрату, солодкий перець,
4 оливки чорні ( без кісточок), 1ч. ложка каперсів
маринованих, 4 філе кільки соленої, орігано, олія, перець, сіль.
 
Піцца алле алічі (з кількою) - подрібнена маленька
 цибулинка, 4 філе кільки соленої, стигла помідора,
 зубок часнику, ложка зелені петрушки, 1ч. ложка
оцту винного, олія, перець, сіль.
 
Оригінальну піццу неаполітанці випікають в кам"янних печах
на дровах при температурі понад 320*С.
Запах диму додає їй особливого смаку.
До піцци подають столове вино або пиво.
Tags: Тісто
Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 9 comments