?

Log in

No account? Create an account
14 грудень 2009 @ 11:23 Свинна ніжка з відвареним горохом

Ніжку замочити на декілька годин у холодній воді, потім обшкрябати та розрубати навпіл.

Положити в каструлю, також положити одну цілу цибулину, декілька листочків лавру, 5 - 6 горошин перцю, 4 ягідки ялівцю, залити невеликою кількістю води та поставити варитися на малий вогонь.

Тим часом відварити попередньо замочений горох.
Під час варіння його посолити до смаку та всипати ч. ложку сушеного майорану.

Ніжки мають варитися не менш, як три години.

Далі розтопити в нагрітій пательні ложку смальцю, спасерувати на ньому невелику покришену цибулину, потім всипати порізані кубиками морквину та шматочок кореня салери.
Доливаючи потрохи юшки від варіння ніжок, тушкувати овочі під кришкою.
По закінченню влити декілька ложок столового червоного вина, воно має випаруватися, і підливка готова.

До столу ніжку подають з горохом та підливкою.

Дослід
кагор
kag0r: