КАГОР (kag0r) wrote in ua_kyxap,
КАГОР
kag0r
ua_kyxap

Сальса помідорова

 Вибрати цілі стиглі помідори.

Їх промити. зробити хрестоподібні надрізи, щоби за тим легко зняти шкірку.


Занурити помідори в окріп на декілька хвилин.


Вийняти та зняти шкірку.


Порізати на чвертки, вирізати сердцевину та протерти крізь сито.


В каструлю з товстим дном влити 2-3 ложки олії, положити половинку очищеної цибулини, поставити на вогонь та засмажити її до золотистого кольору.


Влити протерті томати, положити гілочку базиліку.


Вогонь збавити до мінімуму. Готувати біля години під кришкою, час від часу помішуючи дерев'яною ложкою. Має уваритися вдвоє.


По закінченню поперчити та посолити до смаку і зняти з вогню.


Сальса готова.
Тепер її можна використовувати для приготування різноманітних страв; піцци, лазанні, супів.





Сальсу для подальшого використання можна зберігати деякий час в морозилці.


Ось і все.
Смачного!
Tags: Запаси, Овочі, Олія
Subscribe

  • Артишоки начинені | Carciofi ripieni

    В їжу використовують недостиглі м'ясисті суцвіття. В підготовлених "шишках" відрізають хвостики. Взявши її в руку хвостиком догори,…

  • Збірна солянка

    Для приготуванння м'ясної солянки потрібно відварити шматок телятини. Для цього в каструлю положити шматок м'яса, цілу цибулину, декілька…

  • Галицькі сардинки

    Перша весняна риба, яка масово починає ловитися - це верховодка. Дуже смачна в кулінарному плані. Свіжовиловлену рибу треба почистити. Відрізати…

  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 2 comments