?

Log in

No account? Create an account
31 січень 2006 @ 14:33 Вершки варені
PANNA  COTTA
  • 600мл вершків
  • 3 ложки цукрової пудри
  • пакетик желатину
  • 50мл коньяку або рому
  • 6 ложок цукру
До желатину влити невелику кількість води, щоб розчинився.
Вершки влити в каструлю, всипати пудру, поставити на вогонь,
довести до кипіння та помішуючи дерев"яною ложкою, щоб не прилипло до стінок.
Дати покипіти протягом однієї хвилини, влити желатин, помішуючи.
Коли маса стане однорідною, влити коньяк та зняти з вогню.
Розлити у формочки  та помістити їх в холодильник.
Через три години їх можна виймати.
Щоб видалити десерт з форми, її треба занурити на кілька хвилин у гарячу воду.
Для декорування необхідно приготувати карамель.
На сковорідку висипати цукор, розтопити на малому вогні, мішаючи ложкою, щоб не утворилося грудок.
Коли карамель набуде золотистого відтінку, вилити при допомозі ложки на розстелений на столі пергамент.
Вистиглою карамеллю оздобити десерт.
 
 
Дослід
кіт
kag0r: