?

Log in

No account? Create an account
01 лютий 2006 @ 15:03 Листкове тісто
  • Листкове тісто
  • 500г борошна
  • 200мл води
  • 10г солі
  • 500г масла вершкового
Борошно (400г) висипати гіркою на стіл, зробити воронку, влити воду, всипати сіль.
Вилкою розмішати борошно у воді.
 
 
Далі руками замісити тісто, доки не стране еластичним (10хв.).
Накрити полотниною та дати "відпочити" 20хв.
Решту борошна (100г) змішати з вершковим маслом (500г) та замісити тісто підстеливши пергмент. 
Настелити зверху другий аркуш пергаменту, скалкою викатати лист.
 
З тіста яке "відпочивало" 20хв. розкатати лист приблизно 30 на 30см.
Положити на нього лист тіста другого замісу та закрити конвертом.
Позащіпати краї.
Розкатати скалкою.
Зложити від себе  на середину.
Дальню сторону до себе.
Розкатати скалкою.
Знову зложити втроє як попередньо.
Розкатати. Процедуру повторити.
 
По закінченню тісто готове до вжитку.
Також його можна деякий час зберігати замороженим.
Дослід
кіт
kag0r: