КАГОР (kag0r) wrote in ua_kyxap,
КАГОР
kag0r
ua_kyxap

Суп печінковий зі стружки

  • Суп печінковий
  • 150г печінки телячої
  • 3 картоплини
  • 1 морквина
  • 1 цибулина
  • 2 ложки борошна
  • 1 масла вершкового
  • зубок часнику, перець чорний
  • зелень салери, петрушки
  • горіх мускатний, сіль, лист лавровий
Печінку положити до морозилки.
Картоплю порізати на невеликі куски, посікти дрібно моркву та цибулю, все залити водою.
Поставити на вогонь та варити, поки картопля не почне розварюватись, положити лавровий лист, часник та 3 перчини.
Охолоджену печінку потерти на грубій терці в каструлю до картоплі, посолити, всипати дрібку меленого мускатного горіха та варити ще 5 хвилин.
Тим часом на сухій пательні на дуже малому вогні просіяне борошно спасерувати до світло-кавового
кольору, розмішуючи виделкою.
Зняти з вогню, всипати ложку масла та розтерти з борошном, слідкуючи, щоб не було грудок. Розвести, вливаючи трохи гарячої води.
Далі цю суміш вилити в каструлю.
Суп довести до кипіння, зняти з вогню, при допомозі міксера збити до однорідної маси.
Заправити зеленню та подавати до столу з сухариками із житнього хліба.
 
Tags: М'ясо та лівер, Овочі, Перші страви
Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 0 comments