КАГОР (kag0r) wrote in ua_kyxap,
КАГОР
kag0r
ua_kyxap

Гриби консервовані в олії

  • Лисички мариновані
  • лисички свіжі
  • оцет білий винний
  • лавровий лист,розмарин, сіль
  • чорний та англійський перець
  • часник, орігано, червоний перець
  • олія
Гриби добре промити, порізати на невеликі шматочки.
Маленькі гриби можна залишити цілими.
Для приготування маринаду потрібна каструля з нержавійки або термічного скла чи кераміки.
Залити в неї 2л води, положити 2 лаврових листа, 4 горошини  ч.перцю та 2 англійського, 2 зубки часнику, ложку солі (також за смаком можна положити 2-3 гвоздички).Кількість маринаду орієнтовна, головний критерій- маринад має покрити гриби.
Довести воду до кипіння та вливаючи  поступово
оцет,треба контролювати на смак міцність маринаду ( кількість оцту та солі залежить від особистого смаку).
В киплячий маринад всипати порізані гриби та готувати їх 5 хвилин з моменту повторного кипіння.
Гриби процідити та висипати на розстелену полотнину, дати їм добре просохнути.
В приготовлені  сухі банки (твіст) положити по кусочку червоного перчика, гілочці розмарину чи дрібці орігано, всипати гриби та їх ущільнити рукою.
Гриби залити олією на пів-сантиметра вище їх рівня. Прослідкувати, щоби  в банці не залишилося бульбашок повітря, та як це призведе до розвитку бактерій і вся праця піде на "вітер".
Закрити банку  щільно кришкою та винести в темне та прохолодне місце або в холодильник. Таким чином гриби можуть зберігатись до 3-5 місяців.
Через три неділі гриби готові до вжитку.
Таким самим способом я консервую білі гриби.
Tags: Продукти
Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 0 comments