?

Log in

No account? Create an account
09 лютий 2006 @ 23:51 Червона риба під червоним соусом
У нас на Кухарі як на військовій кухні - все чітко, суворо і за параграфом.
А давайте я трохи зімпровізую?:)

***
"Але ж це справжня китайська риба!" - вигукнув чоловік за вечерею. "Я знаю.." - скромно відповіла я. Але в душі, звичайно, трошки запишалася, бо з нас двох "китаєць" він, оскільки вивчав кухню Піднебесної безпосередньо на місці. Я не знаю, яким повинен бути оригінальний рецепт такої риби, адже зімпровізувала її із дикого рецепту ОБС*. Як же нам приготувати "справжню китайську рибу" із аляскінської горбуші, херсонських помідорів, донецьких соняхів, і полтавської цибулі?

________
*ОБС - одна баба сказала

На 4 порції:

горбуша або інша червона риба - не менше 600 г без голови
дві середні цибулини
крохмаль картопляний
добрий томатний соус (я завжди беру "Чумак", і це не реклама, а сувора правда життя після довгих спроб і помилок) - приблизно 100 мл
олія
сіль, перець, базилік сушений

Приготування:

рибу розрізаємо вздовж по хребту, виймаємо кісточки і знімаємо шкіру. Отримані філейки ріжемо кубиками 1,5 х 1,5 см, присолюємо, перчимо.
Ріжемо цибулю кубиками 0,7 х 0,7 см.
На цей час наша пательня вже добре розігріта, олії не шкодуємо.
На тарілку насипаємо крохмаль, жменями викладаємо на нього рибу, обкачуємо в крохмалі і зразу на сковорідку. І наступну жменю. Все робимо дуже швидко, у нас шкварчить.
Через хвилину перевертаємо рибу і викладаємо до неї цибулю.
За 4-5 хвилин перевертаємо-перемішуємо 2-3 рази.
Додаємо томатний соус, базилік, перемішуємо, зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і залишаємо ще на 4-5 хвилин. Все.
На тарілку викладаємо білосніжний, "зернятко до зернятка" рис (максимально "прісний"), на нього рибу. Їмо паличками. Такий спосіб дасть змогу не проковтнути все разом, а насолодитися смаком червоної риби:)
Смакує гарячою і холодною.
Дослід
фенікс
markitka:
From:slshark
Date:10 лютого 2006 07:56 (UTC)
(Понюхати)
У-йо! Какой классный и простоый рецепт! Спасибо, сделаю на выходных. Настоящих китайцев нет чтобы оценили, одна надежда на домашних.:)
[User Picture Icon]
From:markitka
Date:10 лютого 2006 08:05 (UTC)
(Понюхати)
Дякую. Дійсно, найдовша операція - це попередня обробка риби. Все інше - раз-два і смачного:)
[User Picture Icon]
From:lyudmilka
Date:10 лютого 2006 11:13 (UTC)
(Понюхати)
можливо після такого приготування і моя половинка полюбить рибу;) потім розповім;) щодо Чусака - 100-ково згодна..
[User Picture Icon]
From:markitka
Date:10 лютого 2006 13:03 (UTC)
(Понюхати)
бажаю успіху:)
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:10 лютого 2006 14:22 (UTC)

Ну трохи веселіше

(Понюхати)
У нас на Кухарі як на військовій кухні - все чітко, суворо і за параграфом.
А давайте я трохи зімпровізую?:)
Дійсно, як в мене на камбузі у морі.

А не було б чітко, як би тоді ті,що помарачеві рецепти передруковують, працювали?

Приходиться під них трішки прилаштовуватися.
[User Picture Icon]
From:markitka
Date:10 лютого 2006 14:27 (UTC)

Re: Ну трохи веселіше

(Понюхати)
Це ж треба! Я ще й вгадала?:))))

Я сама люблю розкладати по поличках, але іноді хочеться побешкетувати.

До речі, мені обіцяли ставити посилання під рецептами.
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:10 лютого 2006 15:26 (UTC)

Re: Ну трохи веселіше

(Понюхати)
мені те саме пообіцяли