?

Log in

No account? Create an account
10 лютий 2006 @ 16:04 Лизень по алжирськи
  • Dersat el'sane Лизень в соусі (Алжир)
  • лизень телячий (750-1000г )
  • 3 помідори
  • 2 перці солодких
  • 1 цибулина
  • 2 морквини
  • 1 корінчик салери
  • 2 листки лавру
  • лимон або оцет
  • зелень петрушки, коріандру, базиліку
  • мелені тмін, паприка, куркума
  • олія оливкова, сіль,  чорний перець
Лизень попередньо замочити на пів-години у воді та очистити з нього шкіру гострим ножем.
Тим часом на малому вогні спасерувати посічену цибулю, всипати порізані моркву кружальцями, салеру кубиками, перець кільцями, помідори четвертинками, положити лизень та лавровий лист, влити води, щоби покрило та злегка посолити.
Варити під кришкою біля двох годин, доки лизень не стане м"яким.
Язик вийняти з варива та порізати на скибки.
Вариво пропустити через міксер, положити порізаний лизень, всипати по дрібці тміну та куркуми, 1ч. ложці меленої паприки,влити 1ч. ложці оцту чи соку лимона.
Готувати на малому вогні ще 5-10 хвилин.
На тарілку виложити скибки лизня, полити соусом та заправити зеленню.
Дослід
кіт
kag0r:
[User Picture Icon]
From:nikkou_
Date:11 лютого 2006 05:04 (UTC)
(Понюхати)
ммммммммммммммммммммм
язык! не ела его уже год почти, обожаю....