КАГОР (kag0r) wrote in ua_kyxap,
КАГОР
kag0r
ua_kyxap

Лизень по алжирськи

  • Dersat el'sane Лизень в соусі (Алжир)
  • лизень телячий (750-1000г )
  • 3 помідори
  • 2 перці солодких
  • 1 цибулина
  • 2 морквини
  • 1 корінчик салери
  • 2 листки лавру
  • лимон або оцет
  • зелень петрушки, коріандру, базиліку
  • мелені тмін, паприка, куркума
  • олія оливкова, сіль,  чорний перець
Лизень попередньо замочити на пів-години у воді та очистити з нього шкіру гострим ножем.
Тим часом на малому вогні спасерувати посічену цибулю, всипати порізані моркву кружальцями, салеру кубиками, перець кільцями, помідори четвертинками, положити лизень та лавровий лист, влити води, щоби покрило та злегка посолити.
Варити під кришкою біля двох годин, доки лизень не стане м"яким.
Язик вийняти з варива та порізати на скибки.
Вариво пропустити через міксер, положити порізаний лизень, всипати по дрібці тміну та куркуми, 1ч. ложці меленої паприки,влити 1ч. ложці оцту чи соку лимона.
Готувати на малому вогні ще 5-10 хвилин.
На тарілку виложити скибки лизня, полити соусом та заправити зеленню.
Tags: М'ясо та лівер, Овочі, Перші страви
Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 1 comment