?

Log in

No account? Create an account
15 лютий 2006 @ 18:24 Чечевиця на "перше"
 
  • Суп-пюре з чечевиці
  • 300г  чечевиці,можна консервованої (сочевиці) 
  • 30г сала
  • 1 цибулина
  • 1 зубок часнику
  • 1 морквина
  • 1л овочевого чи м"ясного бульйону
  • черешок салери
  • сіль, перець, олія
По перше чечевицю треба замочити на пів-години в теплій воді.



Посікти цибулю, моркву, салеру та сало і всипати з часником до каструлі.

Спасерувати в невеликій кількості олії. Часник видалити.

Всипати замочену чечевицю, влити бульйон.
Готувати на малому вогні протягом пів-години, час від часу помішуючи.

Готовий суп протерти за допомогою сита або ел.міксера.
Посолити та поперчити.

Подають з грінками, заправивши цівкою оливкової олії.

Можна також подати в суміші з відвареними макаронами.

Страви з чечевиці в давнину були досить популярними на Україні.
Дослід
кіт
kag0r:
[User Picture Icon]
From:deviant_nul
Date:15 лютого 2006 17:42 (UTC)
(Понюхати)
Ех, жаль лиш що чечевиці немає:(
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:16 лютого 2006 09:59 (UTC)
(Понюхати)
Чому немає, є в продажі консервована.
From:svynia
Date:09 березня 2006 15:38 (UTC)
(Понюхати)
тіко не чечевиця а сочевиця