- Суп-пюре з чечевиці
- 300г чечевиці,можна консервованої (сочевиці)
- 30г сала
- 1 цибулина
- 1 зубок часнику
- 1 морквина
- 1л овочевого чи м"ясного бульйону
- черешок салери
- сіль, перець, олія
По перше чечевицю треба замочити на пів-години в теплій воді.


Посікти цибулю, моркву, салеру та сало і всипати з часником до каструлі.

Спасерувати в невеликій кількості олії. Часник видалити.

Всипати замочену чечевицю, влити бульйон.
Готувати на малому вогні протягом пів-години, час від часу помішуючи.

Готовий суп протерти за допомогою сита або ел.міксера.
Посолити та поперчити.

Подають з грінками, заправивши цівкою оливкової олії.

Можна також подати в суміші з відвареними макаронами.

Страви з чечевиці в давнину були досить популярними на Україні.
Посікти цибулю, моркву, салеру та сало і всипати з часником до каструлі.
Спасерувати в невеликій кількості олії. Часник видалити.
Всипати замочену чечевицю, влити бульйон.
Готувати на малому вогні протягом пів-години, час від часу помішуючи.
Готовий суп протерти за допомогою сита або ел.міксера.
Посолити та поперчити.
Подають з грінками, заправивши цівкою оливкової олії.
Можна також подати в суміші з відвареними макаронами.
Страви з чечевиці в давнину були досить популярними на Україні.