?

Log in

No account? Create an account
15 травень 2019 @ 23:03 Підсадки
Ось і настав період перших весняних грибів.

Вслід за зморшками появилися гриби, які зазвичай ростуть під фруктовими деревами кісточкових порід (слива, вишня, черешня, абрикоса) - це підсадки.

Вони мають свій характерний солодкувато - фруктовий присмак.

Збирають молоді, неушкодженні грибочки. Їх достатньо очистити від стороннього бруду... листя, грудок грунту.

Промити в протічній воді.
Порізати на чвертки.

Влити воду та поставити на малий вогонь варитися.
Вкинути лавровий листочок та декілька горошин чорного перцю.
Варити 20 хвилин, далі воду злити.
На пательню влити олії, всипати кришеної цибулі.
Спасерувати.
Затім пересипати відварені гриби.
Добавити декілька ложок сметани.
Готувати, помішуючи декілька хвилин.

Далі можна подавати з картоплею.

Також можна приготувати яєчню.
В миску вибити яйце, влити ложку молока, всипати дрібку меленого перцю та солі - збити.

Натерти грудку твердого сиру.

Все змішати з грибами.

Та обсмажити в пательні.

Також можна гриби тушкувати в сметані.

Дослід
g
kag0r:
[User Picture Icon]
From:valeriy1962
Date:18 травня 2019 08:38 (UTC)
(Понюхати)
Дякую Вам за ностальгію. На південній Черкащині ці гриби називали ,,підвишні,,. Сам збирав з Батьками. І тоді-ж чув, як ,,білий шум,, їх ностальгію: як ,,від'їдалися'' в кінці 40х на лебеді-підвишнях. Покоління мого Батька ще в 70х ностальгічно вчили мене як знаходити пташині гнізда ,ставити петлі на все протеїнове і умовно їстивних рослин. Зловити рибу і раків руками йа вже генетично міг. З еміграції написав - не кепкуйте, на всякий випадок))) навіть пароль згадав з трьох раз, забутого жжурналу)))
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:19 травня 2019 04:48 (UTC)
(Понюхати)
А що кепкувати.
Це все історія, себто правда.
Ще натину наші батьки готували.
https://ua-kyxap.livejournal.com/62653.html