Шматку м'яса треба надати прямокутну форму (1.800г).

Вирізати хрящі та кістки. Також треба зробити косі зрізи на заготовці, це дасть можливість скрутити округлий батон.

Далі підготувати спеції та приправи - це лавровий лист, коляндра, чорний та англійський перець горошком, декілька гілочок розмарину та шавлії, пару зубчиків часнику (його треба розчавити), а також кухонну сіль (12-15г на 1 кг заготовки) та харчову селітру (2-3г на 1 кг).

Соляною сумішшю ретельно натерти заготовку та рівномірно розподілити по поверхні решту складників.

Щільно скрутити заготовку в округлий батон. Перев'язати кулінарним шпагатом.
Загорнути в пергаментний папір та обв'язати шпагатом.
Також можна приготувати поркетту іншим способом*.
(*для цього батон не обгортаємо пергаментом, але під час приготування небхідно слідкувати за температурним режимом та час від часу перевертати батон, поливаючи утворенним соком -
але при її приготуванні потрібен постійний візуальний контроль процесу.)
Затім батон промастити пензликом олією та помістити до розігрітої духовки (220*С) для запікання.

Через 30 хв. температуру треба понизити до 180*С.
Далі її треба контролювати за допомогою термометра, час від часу перевертаючи батон для рівномірного прожарювання.

При досягненні температури всередині батона ≈70*С нагрів можна припинити.
Через 10 хв. поркетту треба вийняти з духовки, дати охолонути та вистоятись декілька годин.

Ось такий апетитний вигляд вона має після цього.

Далі, як відмінна закуска.

Чи смачні бутерброди...

Смачного - boon gusto.
via