КАГОР (kag0r) wrote in ua_kyxap,
КАГОР
kag0r
ua_kyxap

Галицькі сардинки

Перша весняна риба, яка масово починає ловитися - це верховодка.
Дуже смачна в кулінарному плані.
Свіжовиловлену рибу треба почистити. Відрізати голову та видалити нутрощі.

Промити в протічній воді.
В невелику ринку положити лушпиння цибулі та жменьку чорносливу, влити воду та поставити на малий вогонь.

Варити протягом 20-ти хвилин. По закінченню посолити. Має мати насичений соляний присмак.

Далі підготовлену рибу виложити в керамічну посуду. Також положити бібкового листя, чорного та англійського перцю горошком. Влити цибулевий відвар. Має покрити до половини.

Далі влити нерафінованої олії, щоби покрило рибу.

Накрити посуд алюмінієвою фольгою та помістити його до розігрітої духовки (+230*С).

Як почне кипіти, то збавити температуру до +160*С.

Страва має готуватися біля 3-х годин. За цей час кісточки "перепріють" та стануть м'якими.

Отож приємного апетиту!






Tags: Закуска, Овочі, Олія, Приправи та спеції, Риба та морепродукти, Фрукти
Subscribe

  • Збірна солянка

    Для приготуванння м'ясної солянки потрібно відварити шматок телятини. Для цього в каструлю положити шматок м'яса, цілу цибулину, декілька…

  • Грибова зупа

    Для приготування підійдуть любі лісові гриби. Підготувати та почистити гриби. Дрібно їх покришити, пересипати до баняка, залити водою та відварити…

  • Весняний борщ

    На прилавку появилися весняні овочі. Отож готуємо борщ з молодих овочів. Промити шматок телячої грудинки, переложити до баняка, вкинути цибулину та…

  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 0 comments